Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bemoedigingsavond Oekraïne alleen nog via stream te volgen

Geplaatst op: 18 maart 2022

Mannenkoor Stereo uit Genemuiden en burgemeester Bilder hopen zaterdag van zich te laten horen in Kampen. Dan wordt er namelijk een bemoedigingsavond voor Oekraïne gehouden in de Bovenkerk. Alle 900 beschikbare kaarten waren binnen een dag gereserveerd, waarmee de kerk voor publiek volgeboekt is. Voor overige belangstellenden is de avond uitsluitend nog via een livestream te volgen.  

Met de bemoedigingsavond willen de koren, musici en organisatoren graag hun steun betuigen aan het Oekraïense volk en aan de enorme menigte vluchtelingen. In de eerste plaats door middel van gebed en het gesproken en gezongen Woord. Daarnaast zijn ook financiële bijdragen dringend nodig om de nood van deze mensen te lenigen. Gelukkig komt er al veel hulp op gang, maar het einde is nog niet in zicht en de gevolgen nog niet te overzien.

Aan de avond werken drie koren mee: het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo en het jong gemengd koor Immanuël uit Urk, beiden o.l.v. Harm Hoeve, en het reformatorisch kinderkoor Cantilena uit Staphorst, o.l.v. Cor Ploeg. Verder werken mee: Marco den Toom (orgel), André van Vliet (piano), SonaTria (strijkers, fam. Ploeg) en Darina Shevchuck uit Oekraïne (sopraan).

Burgemeester E.J. Bilder van Zwartewaterland verzorgt de opening en sluiting. Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP en ds. D.M. Vinogradsky uit Zhitomir zullen eveneens spreken. Cor en Katja Ploeg-Vinogradskaya en hun gezin zijn betrokken bij de hulpverlening aan Oekraïne, middels de Stichting Help Zhitomir. De (digitale) collecte van deze avond is volledig bestemd voor deze stichting. Van harte aanbevolen!

Deze avond is live te volgen via  https://beleefmee.nl of via het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk. De aanvang is om 19.30 uur; vanaf 19.15 uur is er samenzang.

Collecte voor brandstof

De collecte die deze avond wordt gehouden is volledig bestemd voor Stichting Help Zhitomir. Mensen trekken massaal vanuit de Oekraïense steden naar de grensstreek met Polen. Daar worden zij door vrijwilligers naar opvangcentra vervoerd. De familie Ploeg is momenteel druk bezig met het regelen van vervoer voor deze vluchtelingen. Er zijn gelukkig heel veel vervoersmiddelen kosteloos ter beschikking gesteld in Nederland, zoals bussen, touringcars, bestelbusjes etc.  Om dit vervoer mogelijk te maken, is er dringend behoefte aan geld voor de brandstof. De brandstofprijs is hoog: de gemiddelde literprijs ligt daar tussen de € 2,50 en € 4,00. Om de ritten tussen Oekraïne/Polen en Nederland te kunnen bekostigen, is dus veel geld nodig. De collecteopbrengst is daarom concreet bestemd voor het faciliteren van vervoer van vluchtelingen. Het rekeningnummer is NL40 RABO 0343 4743 95 t.b.v. ConsoloNL o.v.v. Brandstof Oekraïne

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500