Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden nóg mooier na opschoondag

Geplaatst op: 19 maart 2022

Inwoners van Genemuiden trokken er vanmorgen al vroeg op uit om hun stad op te schonen. Een kleine twintig vrijwilligers trekken er om de maand op uit om zwerfafval op te rapen.

Bewoonster Marry Oostijen vertelt: “We vinden het belangrijk dat onze buurt er schoon bij ligt. Daarom hebben we vijf jaar geleden met enkele buren het plan opgevat om zes keer per jaar een schoonmaakochtend te houden. We drinken dan eerst met z’n allen een kop koffie om vervolgens aan de slag te gaan.”

In het kader van de landelijke opschoondag hielp wethouder Harrie Rietman ook een handje mee. Dankzij de inzet van de bewoners liggen niet alleen de straten rondom de Vossestaart en de Greente er netjes bij, ook in het centrum en aan de oevers van het Zwarte Water is vuil geraapt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500