Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer acties sluiten zich aan bij ZwartewaterFM

Geplaatst op: 30 maart 2022

De auto waarmee door Engeland wordt gereden, heeft 25 jaar in het stof gezeten.

Warner Kijk in de Vegte doet in mei mee aan een Oldtimerrally door Engeland en Schotland. Met zijn Plymouth Barracuda uit 1966 rijdt hij 3500 kilometer over de Engelse binnenwegen. Zijn sponsoren ondersteunen met hun bijdrages de Oekraïne-actie van ZwartewaterFM. De lokale radiozender houdt op 9 april een Actiedag voor de Zwartewaterlandse vrijwilligers bij de Poolse grens.

Hasselter Kijk in de Vegte rijdt samen met een neef tien dagen door het Verenigd Koninkrijk. Dat doet hij met een oldtimer die volgens hem ‘minstens 25 jaar in het stof heeft gezeten’. De monstertocht begint in Brussel en eindigt tien dagen later in Edinburgh. Wie Warner wil steunen, kan dat doen via www.zwartewaterlandhelpt.nl/rally.

Ook Motor Toer Club Hasselt sluit zich aan bij de Actiedag van ZwartewaterFM. Motorrijders kunnen op zondag 10 april meedoen aan een prachtige toertocht door de omgeving. Ze ondersteunen daarmee meteen de vrijwilligers uit Zwartewaterland die zich aan de Poolse grens inzetten voor oorlogsvluchtelingen. Deelname aan de toertocht kost 10 euro. Kijk voor meer informatie op www.mtc-hasselt.nl

Eerder was al bekend dat biljartvereniging Ons Genoegen uit Hasselt op 14 april een bingoavond organiseert. De vereniging verdubbelt de opbrengst die ook naar de ZwartewaterFM-actie gaat. Ook is er op 9 april een SCAB-concert in de Ichthuskerk. Onder meer d’ Overtoom in Genemuiden zamelt geld in voor de actie.

Ondertussen zijn de eerste verzoeknummers voor de actiedag ook binnen. Onder het motto ‘wie betaalt, bepaalt’ kunnen luisteraars muziek aanvragen die op 9 april tussen 10.00 en 18.00 uur voorbijkomt. Dat is de kans om je favoriete rocker, piratenhit, soulkraker of tranentrekker aan de rest van Zwartewaterland te laten horen. Nu al een verzoekje doorgeven kan www.zwartewaterfm.nl/actiedag . Nieuwe acties aanmelden kan via actiedag@zwartewaterfm.nl.

De uitzending komt op 9 april vanuit de studio van ZwartewaterFM aan de Purperreigerlaan in Zwartsluis. Ook zijn er verslaggevers aanwezig in ’t Olde Staduus in Genemuiden en bij Onder de Luifel in Hasselt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500