Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlanders blijven relatief vaak bij elkaar

Geplaatst op: 6 april 2022

In 2021 bleek 5,32 procent van de Zwartewateranders gescheiden te zijn. Daarmee scoort Zwartewaterland stukken beter dan het landelijke gemiddelde. Want in Nederland is 9,3 procent van de volwassenen vertrokken bij zijn of haar partner.

In 2021 was 8,1% van de Overijsselaars gescheiden. Dit is daarmee de provincie met het laagste scheidingspercentage van heel Nederland, al verschilt het aandeel gescheiden inwoners sterk per gemeente. Zo heeft in Staphorst zelfs maar 3,9% van de volwassenen een echtscheiding achter de rug. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente scheidingsdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ten opzichte van andere provincies, heeft Overijssel het laagste scheidingspercentage van Nederland. Ook in Utrecht is dit percentage laag (8,5%). Naar verhouding wonen in Flevoland en Limburg juist de meeste gescheiden mensen (10,1%). In 2021 vonden er in Nederland 11,6% minder echtscheidingen plaats dan in 2020. Vorig jaar werden 25.600 huwelijken ontbonden, een jaar eerder waren dat er bijna 29.000.

Het aantal gescheiden inwoners verschilt sterk per gemeente. Naar verhouding wonen in Overijssel de minste gescheiden mensen in Staphorst. Slechts 3,9% van de inwoners heeft hier een echtscheiding achter de rug. Dit is het op-een-na laagste scheidingspercentage van Nederland, alleen in Urk ligt dit nog lager (2,4%).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500