Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Paasvuur blijft populaire afsluiter van paasweekend

Geplaatst op: 18 april 2022

Een paasvuur in het Staphorsterveld, achter Zwartsluis.

In de buitengebieden van Zwartewaterland werden vanavond weer tal van paasvuren ontstoken. Zo kleurde het oranje op verschillende plekken in het Staphorsterveld tussen Zwartsluis en Hasselt. Ook rondom Cellemuiden en Mastenbroek hield men de traditie maandagavond in ere.

Het paasvuur is al sinds de zestiende eeuw een gebruik in Nederland. In Twente en Drenthe wordt het vuur vaak op eerste paasdag aangestoken. In protestants-christelijke streken is tweede paasdag het gebruikelijke moment voor een paasvuur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500