Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook Zwartewaterland koopt Russisch gas in

Geplaatst op: 21 april 2022

Ook gemeente Zwartewaterland maakt gebruik van Russisch gas. Dat antwoordden wethouder Slingerland en burgemeester Bilder donderdagavond op de vragen van de VVD. John Smits wilde weten of Zwartewaterland een relatie heeft met het Russische bedrijf Gazprom.

Volgens Slingerland zijn er ‘bijna geen gemeenten’ die dergelijke banden niet hebben. Veel gemeenten, waaronder dus Zwartewaterland, kopen gas collectief in. Een deel daarvan wordt geleverd door Gazprom, zegt Slingerland. “Blij zijn we daar niet mee, maar het valt ook niet zomaar te veranderen”, voegde Bilder nog toe.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500