Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester Bilder wenst jongerenraad succes

Geplaatst op: 3 mei 2022

Burgemeester Eddy Bilder heeft maandag de jongeren die deel uitmaken van de nieuwe jongerenraad succes gewenst. Dat deed hij tijdens de startbijeenkomst van de allereerste raad voor jongeren in Zwartewaterland. “Jullie hebben een mooie positie”, gaf hij de aanwezige jongeren mee. “Als jullie goede ideeën hebben en je legt ze voor aan de gemeenteraad, dan gebeurt er ook echt iets mee.”

De gemeente startte in maart een wervingscampagne voor leden voor de jongerenraad. Daarmee wil de gemeente jongeren de kans geven om mee te praten over wat er gebeurt in Zwartewaterland. Hierop zijn veel reacties binnengekomen. De gemeente kreeg aanmeldingen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Daarmee is de jongerenraad een goede afspiegeling geworden van de jeugd in onze gemeente.

De jongerenraad gaat van start met 18 jongeren. Maandagmiddag kwamen de jongeren voor de startbijeenkomst bij elkaar in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst kregen ze de kans om kennis te maken met elkaar. Verder werd het programma voor de komende maanden besproken. De jongeren werden welkom geheten door burgemeester Eddy Bilder.

Ook raadsleden Klaas Huisbrink (SGP) en Alberdine Kijk in de Vegte-Floor (CU) waren aanwezig. Zij vertelden de jongeren iets meer over wat het werk van een raadslid inhoudt. Aansluitend tekenden de jongeren een oorkonde waarmee hun zitting in de jongerenraad officieel werd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500