Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Organisatie bovenstemavond hoopt op veel (jeugdige) animo

Geplaatst op: 17 mei 2022

In Grote Kerk aan het Kerkplein te Genemuiden is er vrijdag 24 juni gelegenheid tot het zingen van psalmen met de bovenstem. “We beginnen om 19.15 uur en sluiten af rond 20.30 uur. Iedereen die graag psalmen zingt, zowel jong als oud, man of vrouw, begroeten wij graag deze avond! Er staan een achttal psalmen op het programma. Aan één psalm met een minder bekende bovenstem, wordt iets meer aandacht geschonken”, vertelt organist van de avond én mede-organisator Erik Eenkhoorn.

Sinds november 2013 staat de Genemuider bovenstem op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Nog iedere zondag wordt de bovenstem in diverse kerken in Genemuiden gezongen tijdens de erediensten. “We hopen door op een doordeweekse avond een aantal psalmen te zingen, ook de jongere generatie te enthousiasmeren voor het zingen van de bovenstem. Maar, de bovenstem is geen doel op zich. Het gaat er bovenal om dat in het zingen van de psalmen, de Heere wordt groot gemaakt”, aldus de organisatoren.

De toegang tot de avond is vrij. Er is bij de uitgang een collecte voor de onkosten. Iedereen is van harte welkom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500