Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eenkhoorn tiende in Giro-etappe

Geplaatst op: 19 mei 2022

Pascal Eenkhoorn liet zich donderdag in de twaalfde etappe van de Giro d’ Italia volop zien, maar kon uiteindelijk niet mee strijden om de ereplaatsen. Uiteindelijk kwam hij als tiende over de streep op bijna drie minuten.

De Genemuidenaar probeerde vanaf het begin in een kopgroep te komen. Na een paar pogingen had dat succes en reed hij samen met onder meer Matthieu van der Poel, Bauke Mollema en Wilco Kelderman weg. Eenkhoorn kwam als tweede boven op de zwaarste klim van de dag. Op een laatste klimmetje moest Eenkhoorn de besten echter laten gaan.

De wielrenner uit Genemuiden is aan zijn eerste grote ronde bezig en heeft zich al meerdere keren laten zien. Vanaf nu trekken de wielrenners de cols in.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500