Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rietdekkersbedrijf Kloosterman & van Raalte in de prijzen

Geplaatst op: 20 mei 2022

(Adv.) Rietdekkersbedrijf Kloosterman & van Raalte heeft de tweede prijs gewonnen bij de ‘Pand van het jaar 2021′ verkiezing. Er waren in totaal 15 panden die in aanmerking konden komen voor de prijs. Het team van Rietdekkersbedrijf Klooster & van Raalte is ontzettend trots op dit mooie resultaat.

Uitslag bekendgemaakt op Rietdekkersbeurs

De uitslag van de verkiezing ‘Pand van het jaar 2021’ is bekendgemaakt op de Rietdekkersbeurs in Hardenberg, welke plaatsvond op vrijdag 8 april. De Vakfederatie Rietdekkers organiseert deze verkiezing normaalgesproken jaarlijks, maar door corona heeft de verkiezing vorig jaar niet plaatsgevonden. De panden zijn ingestuurd door rietdekkersbedrijven en varieerden van modern tot traditioneel. Collega rietdekkers konden hun stem uitbrengen op het mooiste project, waarbij er gekeken is naar vakmanschap, hoe het werk is gemaakt, de moeilijkheidsgraad en het pand zelf.

Karakteristieke villa

Rietdekkersbedrijf Kloosterman & van Raalte heeft de tweede prijs gewonnen met een mooi project in Aerenhout. Het gaat om een karakteristieke villa, voorzien van een rieten dak met breukkap. Dit houdt in dat de kap doorloopt in de gevel. Dirk van Raalte, eigenaar van het rietdekkersbedrijf, vertelt: ‘Het was een bijzonder project om met ons team aan te werken. De uitdagingen zaten vooral in de breukkap, de dakkapelletjes en de ronde vormen. We hebben met ons team een mooi resultaat neergezet, waar we enorm trots op zijn.”

Over Rietdekkersbedrijf Kloosterman & van Raalte

Rietdekkersbedrijf Kloosterman & van Raalte bestaat sinds 1890 en is gevestigd in Grafhorst en Oldebroek. Het bedrijf maakt al meer dan 130 jaar rieten daken en is zes generaties lang overgedragen van vader op zoon. Het is ooit begonnen onder de naam Firma J. Kloosterman en Zn. Het bedrijf was toen gevestigd aan de Kamperzeedijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500