Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Topprestaties voor EGSV op NK acrogym

Geplaatst op: 13 juni 2022

EGSV reisde zaterdag met 5 teams af naar Kampen voor het NK acrogym. Er waren 4 teams rechtstreeks geplaatst voor deze wedstrijd en op vrijdagmiddag kreeg het team bestaande uit Fleur Hoekman, Stella de Wilde & Anne-Sophie van de wetering te horen dat zij zich via de reservebank ook hadden geplaatst omdat een ander team zich had afgemeld.

Dat deze meiden bewezen ook op dit podium thuis te horen bleek wel aan de uitslag, dit team is namelijk op een knappe vierde plaats geëindigd in de E-Jeugd categorie.

In een leeftijdscategorie hoger, de E-junioren, kwam het team bestaande uit Sterre Brouwer, Nina Nijman & Pascalle Veenhof in actie. Voor Sterre was dit het eerste jaar acro dus voor dit team was het een hele prestatie om op het NK te staan. Een keurige oefening leverde hen ook de 4e score op.

Bij de E-Senioren kwam het team bestaande uit Fayenn de Leeuw, Valerie Veenhof en Bente van der Steeg zelfverzekerd de vloer op. Hun vrolijke oefening werd niet beloond met de score die zij op eerdere wedstrijden kregen, zij zijn uiteindelijk op een knappe 8e plaats beland.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de D-Senioren. Het duo Lieke van Dijk en Ashley Jager straalde op de vloer en behaalden een mooie 5e plaats

Als laatste van de dag was het trio Tess van Dalfsen, Britt Visscher en Ronja Kubbenga aan de beurt. De tegenstanders zijn daar erg aan elkaar gewaagd, zij scoorden 0,4 punten lager dan de nummer 3 maar moesten genoegen nemen met de 10e plaats. We zijn trots op de prestaties die dit seizoen geleverd zijn en dat er dit jaar 5 teams EGSV hebben mogen vertegenwoordigen op het NK.

De finalisten werden allemaal in het zonnetje gezet met een klein presentje van het bestuur. Komende weken wordt er gekeken naar welke teams er voor volgend seizoen samengesteld gaan worden en zijn de meiden hard aan het werk om een groepsoefening in te studeren die op 2 juli, tijdens de EGSV-dag getoond zal worden.  

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500