Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alles over cultuur op samenzwartewaterland.nl

Geplaatst op: 22 juni 2022

(Adv.) Op www.samenzwartewaterland.nl vind je informatie over activiteiten in Zwartewaterland. Over sport en bewegen, zorg én over muziek en cultuur. “Neem eens een kijkje. Het zal je verbazen wat er aan culturele activiteiten te doen is in onze gemeente”, zegt cultuurwethouder Jan van der Poel. 

Combinatiefunctionaris Jelle Verschuur beaamt het verhaal van de wethouder. “De website heeft alle potentie om dé gids voor muziek en cultuur te worden. Er is al veel te vinden, maar uiteindelijk moet de site een plek zijn voor alle cultuuraanbieders in Zwartewaterland. Een mooi compleet overzicht!”

Informatie voor ouders met lage inkomens
Zo is er informatie te vinden over bijvoorbeeld theater, historie, archeologie, musea en het Jeugd Fonds Sport en Cultuur. “Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen van ouders met een laag inkomen gemakkelijker kunnen deelnemen aan cultuur en sport”, weet Van der Poel. “De bijdrage voor alleen cultuur kan per kind oplopen tot 300 euro per jaar. Hiermee nemen we een drempel weg. Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen in onze gemeente kan meedoen. Daarom steunen wij dit fonds.”

“Op www.samenzwartewaterland.nl kun je ontdekken welke cultuurvorm bij je past”, gaat de wethouder verder. “Muziek, schilderen, dansen, of misschien wel iets met historie. Cultuureducatie, een speerpunt van onze gemeentelijk cultuurbeleid, staat er ook vermeld. Hiermee brengen we de kinderen tijdens hun schooltijd in aanraking met de verschillende vormen van cultuur.”

Jelle Verschuur laat leerlingen op basisscholen in Zwartewaterland kennismaken met dat culturele aanbod in de gemeente. Ook geeft hij muziekles. “Het is mooi om te zien wat muziek met de kinderen kan doen en wat er klassikaal gebeurt’. Muziek, maar ook andere vormen van kunst, zijn goed voor de sociaalemotionele ontwikkeling. Leren jezelf te uiten, te laten zien. Alle kinderen hebben hier recht op, dus daarom kunnen ouders met lagere inkomens een aanvraag doen uit dit cultuurfonds door simpelweg te mailen naar j.verschuur@zwartewaterland.nl.”

Ook op de site staan?
Www.samenzwartewaterland.nl is niet alleen de gids voor cultuur, maar ook voor sport en bewegen en vrijwilligerswerk en mantelzorg in de gemeente. Daarnaast kunnen mensen die zich zorgen maken over een inwoner hier een melding doen.

Organisaties die hun informatie ook op www.samenzwartewaterland.nl willen, kunnen een account aanvragen. Zij kunnen hiervoor mailen naar webmaster Marije Pijlman: samen@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500