Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum vaker open in vakantie

Geplaatst op: 11 juli 2022

(Ingezonden) In de eerste zes maanden van 2022 zijn er weer groepen in het Tapijtmuseum ontvangen. Basisschoolklassen, vakantiegezelschappen en een oudheidkundige vereniging waren enthousiast over wat er in het museum te zien was en getoond werd.

Ook veel toeristen die in de mooie omgeving van Genemuiden rondtoeren, brengen op dinsdagmiddag een bezoek aan het museum. Er is geconstateerd dat er behoefte is aan meer openingstijden voor de toeristen. Daarom is het museum de komende weken ook weer open op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur, de eerste keer op zaterdag 16 juli.

Vanaf 16 juli is in het museum een kleine expositie te zien van producten gemaakt van duurzame natuurlijke grondstoffen zoals biezen, jute, sisal en kokos. Steeds meer mensen ontdekken de prachtige eenvoud van de matten en lopers die vroeger zoveel gemaakt werden in Genemuiden. Nu dus nog in het Tapijtmuseum.

Tijdens Kamerbreed, de cultuurdag op zaterdag 17 september a.s., is het Tapijtmuseum natuurlijk open, de toegang is dan gratis! Hier is de basis te zien van de huidige Genemuider vloerbedekkingindustrie.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500