Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis tuinplantjes voor bewoners Binnenlanden-West

Geplaatst op: 9 september 2022

Woningcorporatie Wetland Wonen en gemeente Zwartewaterland houden vrijdag 23 september het evenement ‘Plant je plantje’. Bewoners uit de wijk Binnenlanden-West in Genemuiden kunnen die dag gratis planten en struiken ophalen. Halen zij tegels uit hun tuin om hier een plant in te zetten, dan kunnen zij de tuintegels die middag gratis inleveren. Met deze actie willen gemeente Zwartewaterland en Wetland Wonen de deelname aan het NK Tegelwippen stimuleren.

De 18 woningen van Wetland Wonen aan de Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat worden in 2023 gesloopt om plaats te maken voor nieuwe huizen. In de tuinen van de sloopwoningen staan nog paar mooie planten en struiken. Buurtbewoners mogen de planten gratis ophalen om daarna in hun eigen tuin te zetten. Het sloopbedrijf Lagemaat zorgt die middag voor scheppen, kruiwagens en een kraantje. Deze kunnen gratis worden geleend om tegels uit de eigen tuin te halen en de meegenomen planten weer in de eigen tuin te zetten.

Bewoners uit de wijk Binnenlanden-West zijn 23 september tussen 13.00 uur en 15.30 uur van harte welkom op de stoep bij de Meester Steenbergenstraat 20.

Gemeente Zwartewaterland doet dit jaar voor het eerst mee aan het NK Tegelwippen. Dit is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. Iedereen kan meedoen door tegels uit de tuin te halen en te vervangen door planten, struiken, gras, bloemperken of bomen. Dat is fijn voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Voor bewoners van de wijk Binnenlanden-West staat er vrijdagmiddag 23 september een container op de hoek van de Meester Steenbergenstraat 20, hier kan de bestrating gratis heen worden gebracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500