Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met rollators gevulde Nirvana vaart ouderen naar Elburg

Geplaatst op: 14 september 2022

Na enkele jaren zonder dit uitje, mochten bijna 100 ouderen uit Genemuiden dinsdag meevaren naar Elburg. Het tripje werd van oudsher georganiseerd door het Rode Kruis, maar sinds 2019 door de Stichting Vrienden van de Meente. 

Dankzij een anonieme sponsor werden de kosten laag gehouden en beleefde iedereen voor 25,00 euro een dagje buiten Genemuiden. Na het inschepen van de gasten, inclusief veel rollators en enkele rolstoelen, kon de Nirvana op tijd vertrekken richting Elburg.

Harry Brouwer vertelt over de reis: “Het was al heel snel gezellig, luisterend naar al het gekakel was iedereen in opperbeste stemming. Het weer was zeer zonnig en velen maakten dan ook gebruik van het bovendek. De Nirvana meerde af in de binnenhaven van Elburg, waarna velen gebruik maakten om het centrum in te wandelen. Het weer bleef ons gunstig gezind en het bovendek bleef ook op de terugreis lekker vol. Sommigen wilden absoluut niet naar beneden om aanwezig te zijn bij de bingo. Tegen het einde van de bingo kwam Genemuiden weer in zicht en kon men zich voorbereiden op het ontschepen, dit was natuurlijk ook een hele toer om iedereen weer van boot te krijgen en zorgen dat men veilig thuis kwam.”

“De verzorging aan boord was uitstekend”, zo vult mede-organisator Brouwer aan. “De gasten kregen koffie met gebak en een lunch aangeboden van de organisatie. Voor de benodigde zorg waren er drie verpleegkundigen tijdens de tocht aanwezig en voor de overige begeleiding vier vrijwilligers van de Stichting. Voor hen was het weliswaar een hele drukke dag, maar het was mooi dat het weer eens kon en om te doen en gaf een heel goed gevoel om dit te realiseren voor de bijna 100 gasten aan boord.”

De Stichting wordt financieel gedragen door donateurs, tijdens de tocht is dit meerdere malen benoemd en meerdere gasten werden spontaan welkom geheten als donateur. Wie ook donateur wil worden, kan dat doen bij de balie van De Meente.

Harry Brouwer besluit: “De boottocht past uitstekend in het doel van de Stichting – bieden van welzijn aan onze ouderen – en iedereen was het erover eens dat dit ook in 2023 en verdere jaren georganiseerd moet worden. De Stichting is er dan ook trots op dat men de gasten kon mededelen dat de boottocht volgend jaar al weer geboekt is en gepland staat op dinsdag 12-09-2023.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500