Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters strijden om clubkampioenschap

Geplaatst op: 19 september 2022

In het Hippisch Centrum de Zwartewaterruiters werden zaterdag de jaarlijkse Clubkampioenschappen gehouden voor de wedstrijdruiters en alle andere rijdende leden.

In de ochtend werd er gestart met de dressuur voor de niet wedstrijdruiters, voor sommigen was dit de eerste keer dat men mee kon doen met een wedstrijd, dus de spanning was soms ook van de gezichten af te lezen. De eerste groep bestond uit leden met eigen pony’s die een Bixie proef hebben gereden, daar was de eerste prijs voor Saar Flier met Wilson Bluff, de tweede prijs voor Eva Bakker met

Feline, op de derde plek is geëindigd Erlijn Bekendam met Alma en de vierde plek was voor Jetske Brouwer met Zenna. Hierna gingen we verder met de F proeven op de manegepony’s. In F1 was de 1e plek voor Sanne Jordens met James, 2e is geworden Kenley Beens met Jens en de 3e plaats was voor Simeon Kolk met Pauline. Daarna kwam de F2, 1e is geworden Nora ten Velde met Jens, de 2e plek was voor Jinthe Eenkhoorn met Pauline en op de 3e plek kwam Julia Stoel. In de klasse F3 was de 1e plaats voor Lyanne Van der Kamp met Sultan, 2e is geworden Sara Boersema met Pauline en Lena Szweda met Jens werden 3e.

Als laatste werden de klasses F7 en F9 verreden, op de 1e plek is geëindigd Lois Talen met Jens, 2eis geworden Annelie van de Bruinhorst met Tov, op de 3e plek stond Mirjam Oosterveer met Tov, Lieve Kolk met Saba eindigden op de 4e plaats en de 5e prijs was voor Colin Dam met James.

Hierna gingen de wedstrijdruiters van start met hun dressuurproeven, Sylvana van Dijk en Riëlke Roeland behaalden de titel Dressuurkampioen.  De dressuurring werd omgewisseld voor de hindernissen en gingen we van start met het springen voor de wedstrijdruiters, hier was de strijd nog weer spannend en mochten na het springen van 2 parcoursen Sem Beens en Joel Zwanepol zich Springkampioen noemen.

Alle niet wedstrijdruiters mochten hierna ook eenmaal het parcours springen, zodat op het secretariaat de berekeningen gemaakt konden worden voor de clubkampioenen.

Tijdens de prijsuitreikingen was er ook nog aandacht voor Saar en Evi Flier, deze zusjes wisten beiden de titel regiokampioen van Overijssel te behalen, Saar in de Bixie klasse AA en Evi in de klasse B dressuur.

Evi behaalde ook nog tijdens het Nederlands kampioenschap de bronzen medaille in haar klasse.  Zij kregen uit handen van de voorzitter Albert Beens beiden een aandenken uitgereikt. Hierna was het tijd voor het moment waar iedereen halsreikend had uitgekeken, het huldigen van de kampioenen. Bij de pony’s is Clubkampioen geworden Sem Beens met zijn pony Mandy, de reservetitel was voor Shania van Dijk met James Bond. Bij de paarden was de titel voor Riëlke Roeland met Jade van de Edelvrouw en als reservekampioen werd gehuldigd Bas de Vries met Michelangelo.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500