Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dag 2, Zjytomyr

Geplaatst op: 15 november 2022

De Genemuider patatkraam is weer richting Oekraïne vertrokken. Vannacht zijn de vier vrijwilligers in alle vroegte gaan rijden. Helmich Lubberts houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen via zijn verslagen. 

Dag 2, Zjytomyr

De nachtrust had de mannen zichtbaar goed gedaan, tijdens het ontbijt was een ieder opgewekt en werden de dingen die wij vandaag mogelijk tegenkwamen doorgenomen.

Eerder dan voorgenomen vervolgden wij dan ook onze weg. Na de grens te zijn gepasseerd, waar het oponthoud langer duurde dan verwacht (ruim 6 uur) vervolgden wij onze weg naar het einddoel van deze dag en ruim 475 km verder Zjytomyr.

Je kon gelijk merken dat je in een ander land was. De wegen waren in ieder geval een stuk minder vlak en dat er iets aan de hand is zag je ook wel. Want na nog geen 2 kilometer op Oekraïens grondgebied passeerden wij al het eerste militaire roadblok.

Op dit moment van schrijven wil het allemaal niet erg vlotten, stilstaan en langzaam rijden is wat ons nu overkomt. Daar er verder niet zoveel te melden is en het hier al vroeg donker is en er niet veel meer te zien is sluiten we dag twee af.

Laten we hopen dat de reis naar ons eindpunt Poltava morgen beter verloopt.

Hoe lang de kraam dit keer kan blijven staan, is grotendeels afhankelijk van het aantal donateurs. Een gift overmaken kan via deze link.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500