Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cliënten onthullen HEUTBOUW-bomen in plantsoen

Geplaatst op: 16 november 2022

Cliënten van vier zorginstellingen uit Genemuiden hebben vandaag meegeholpen aan het planten van bomen in het plantsoen in Genemuiden. De bewoners van de zorginstellingen deden dat, met veel enthousiasme, door een lint door te knippen en door aarde om de bomen te verspreiden.

Vorig jaar ontstond dit prachtige idee: bij het meer dan 100-jarige bestaan van HEUTBOUW uit Genemuiden geeft het bedrijf 100 bomen cadeau. De huidige generatie van HEUTBOUW wil niets liever dan dat het bedrijf nog minimaal honderd jaar wordt doorgezet. “Dat is ook waar duurzaamheid om gaat. Dat je met zaken bezig bent die toekomstbestendig zijn. Bomen zijn daarvan een fantastisch symbool”, vertelt Rien Heutink.

“Als wij werken aan de ontwikkeling van nieuwbouw en nieuwe leefomgevingen dan krijgt groen daarin de ruimte”, zegt Rien Heutink. “En toen we nadachten over hoe we ons honderdjarig bestaan zouden kunnen vieren, wisten we al snel dat we hier iets mee wilden doen. Als bouwers zijn wij er enorm trots op dat er straks honderd extra bomen staan op betekenisvolle plekken. Prachtig om met de gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel samen te werken aan een groene omgeving.

Vorig jaar zijn de eerste volwassen bomen op de Boomfeestdag geplaatst bij de basisscholen in Genemuiden en Kamperzeedijk. Dit jaar heeft dit een vervolg gekregen door het plaatsen van bomen in het plantsoen in Genemuiden. Door de cliënten van de zorginstellingen zijn deze bomen feestelijk onthuld.

De gemeente Zwartewaterland is druk bezig met het renoveren van het plantsoen te Genemuiden. Daarmee wil de gemeente het historische karakter van het park terugbrengen. De paden in het plantsoen zijn al vernieuwd. Nu krijgt het park dus nieuwe bomen en planten. Ook komt er zo meer plek voor eenden en vogels. Er zijn bijzondere bomen geplant zoals de Sneeuwklokjesboom en de Indische Paardenkastanje. Dat zorgt ervoor dat het park in de herfst een opvallende kleur krijgt en in het voorjaar en zomer mooi in de bloei staat.

Vorig jaar heeft HEUTBOUW het thema ‘jeugd’ gekoppeld aan de HEUTBOUW boomfeestdag. Dit jaar was het thema: ‘zorg’. Met heel veel enthousiasme zijn door de bewoners van De Spil / Philadelphia, De Akkerwinde / PGVZ, Muiderheim / Adullam en Blokhuisweg / J.P. van de Bentstichting de bomen feestelijk onthuld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500