Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub houdt de 3 punten in huis

Geplaatst op: 19 november 2022

Foto: Dolf Koster

Genemuiden-Sportclub Genemuiden bewees zichzelf een goede dienst door, soms letterlijk, met hangen en wurgen, de volle buit over de eindstreep te slepen. De derde driepunter op rij brengt Genemuiden, voor wat het nu al waard is, naar de derde stek op de ranglijst.

De eerste beoordeling van de teams, bij het betreden van het veld, bracht het gevoel dat de Genemuider jongens een stel Utrechtse mannen op bezoek kregen. Na 90 minuten bleef dat gevoel overeind. Met daarbij de opmerking dat de jongens zich met hand en tand verzet hadden tegen de mannen. De thuisclub werkte zich het snot voor de neus om de, in de eerste helft verkregen, voorsprong, na een doeltreffende slalom van Rens van Benthem, over de eindstreep te werken.

Aan de bal waren de gasten, bijna stuk voor stuk, vaardiger dan de gastheren, alleen het duel bewees dat je daarmee niet alles kan winnen. Die extra vaardigheid van de DHSC ’ers verwerd te vaak tot een breiwerk, goed tegen winterse kou, maar niet goed genoeg om Genemuiden op de knieën te dwingen. DHSC had ook de “pech”(?) dat het in de, goed leidende, arbiter, Jorn te Kloeze, een scheidsrechter trof die het niet echt op had met jammerkreten, buitelingen en te nadrukkelijk protesteren. Maar bij alles waar hij lak aan had, hij zat er wel bovenop, zag bijna alles en had het vertrouwen om situaties af te wachten tot het niet verder kon. Ja hij gaf redelijk veel geel, maar ook daar was niets op af te dingen.

De eerste mogelijkheid in het duel was voor Ismael Ouaddouh, volledig vrij gespeeld knalde hij bal over het Genemuider doel van Streutker. DHSC leek in de eerste fase van het duel de bovenliggende partij, men liet de bal net wat makkelijker rondgaan dan de thuisclub. Wat Genemuiden vanaf het begin wel etaleerde was een bepaalde onverzettelijkheid, voor elke bal werd volop gestreden. Die onverzettelijkheid vertaalde zich langzamerhand ook in vlagen van goed voetbal.

Op bijna het kwartier was daar plots de voorsprong voor de thuisclub, Rens van Benthem ondernam een solo door de Utrechtse defensie en zag de tegenstanders alle kanten op gaan, behalve voor hen de goede. Van Benthem ’s inzet was, na een touché, ook doelman Niels Willemse te machtig.

Niet lang na de openingstreffer kwam Genemuiden heel goed weg toen Ouaddouh de bal, uit een vrije trap, op de paal deed schoot. Dichter bij een doelpunt kwam DHSC niet meer, natuurlijk waren er nog goede kansen, maar daarvoor stond Hidde Streutker op scherp of hun vizier niet scherp genoeg. Aan de andere kant verzuimde Genemuiden om de geboden/gecreëerde mogelijkheden te verzilveren. Bijvoorbeeld Osama Ben-Kaddour en Sijmon Eenhoorn hadden de kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Het gebeurde niet, daarom bleef het voor de thuisclub billenknijpen tot het eind. Al moet gezegd worden dat het gevoelige schot, op de lat, van Ben-Kaddour, op het fraaie voorwerk van de sterk spelende Van Benthem, meer had verdiend. Het had wel tot gevolg dat het publiek, tot het bittere/zoete eind, de ijzige kou trotseerde.

De gehele wedstrijd overheerste het gevoel dat niet beide teams met z’n elven op het veld zouden blijven staan, dat gevoel bleek waarheid, al duurde het tot de extra tijd voor de uitsluiting kwam. Nick Buitink ontving, na een wat wilde sliding, zijn 2e prent en vertrok. De resterende tijd was voor DHSC-tekort om nog iets uit het numerieke voordeel te halen.

Na het optrekken van de kruitdampen zag men glimlachende gezichten bij de thuisclub en ongeloof en frustratie bij de gasten. Beide was conform het duel en de uitslag. En het publiek? Dat ging grotendeels voldaan huiswaarts, in de hoop dat dit gevoel nu eens wat langer kan blijven hangen….

SC Genemuiden – SDHC 1-0 (1-0)

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C. Wessels
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. Bosgraaf

Scoreverloop: 14. Rens van Benthem 1-0.

Gele kaart: 38. Nick Buitink, 45+2. Rens van Benthem (SC Genemuiden), 27. Berry van ’t Land, 41. Jeffrey Winkelman, 44. Yassine Tekfaoui, 73. Tom de Kleine, 83. Kerem Cifci, 83. Ismail Ouaddouh (DHSC).

Rode kaart: 90+2 Nick Buitink (2x Geel).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Matthias Breman, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Bart-Jan Brouwer, Ossama Ben Kaddour, Noureddine Boutzamar (78. Rick Doorn), Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (90+1. Ingmar Lassche), Martijn Eenkhoorn (74. Yoran Popovic), Nick Buitink.
Opstelling DHSC: Niels Willemse, Berry van ’t Land, Tom de Klein, Lars Middelwijk (31. Jeffrey Winkelman), Baggio Roberto van Middelwijk, Emre Bal (64. Moro Soufyan), Ismail Ouaddouh, Fouad Dahmani, Tevfik Ceyar, Yassine Tekfaoui (Christan Gandu).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500