Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugdleden gaan er met prijzen vandoor bij Vogellust

Geplaatst op: 25 november 2022

(Ingezonden) Bij Vogellust gaat de jeugd er met de hoofdprijzen vandoor. Donderdagavond werd de vogeltentoonstelling van Vogellust officieel  geopend. Daarvoor werden de leden door voorzitter Henk Klasen hartelijk verwelkomd om de uitslag van de keuring bekend te maken.

Hierbij memoreerde de voorzitter het overlijden van trouwe vogelvriend Wim Westendorp, enthousiast kweker en vaste kracht bij het organiseren van de tentoonstelling, die ons onlangs ontviel en werd een minuut stilte in acht genomen.

Hierna werd overgegaan tot de officiële prijsuitreiking. De keurmeesters waren bijzonder enthousiast over de omvang en verscheidenheid aan vogels in de fraai gedecoreerde zaal in d”Overtoom en lieten dit blijken in hun memo’s welke zijn opgenomen in de catalogus.

Grote verrassing dit jaar en nog nooit eerder vertoond in het 60 jarig jubileum van de vereniging werd het bondskruis gewonnen door jeugdlid Jesse van Dijk. Hij zond een agapornis fisherie opaline in met een prachtige score van 94 punten. Tevens werd hij daarmee parkietenkampioen. Ook jeugdlid Sanne Heutink werd met haar Molukken Bronzenman tropenkampioen. Alleen bij de kanariesoorten mocht J. Kolk zich onderscheiden van de jeugd  en werd met een Kleurkanarie lipochroom kanariekampioen.

De tentoonstelling is vandaag open van 10 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de tentoonstelling is er weer een mooi opgetuigde tombola waar veel prijzen te winnen zijn en zal er weer volop gebruik gemaakt worden van het Rad van Avontuur.

Zaterdagmiddag worden de nummers van de grote verloting getrokken en via de plaatselijke digitale media bekend worden gemaakt. Iedereen is hartelijk welkom, gratis entree.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500