Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

WK-telefoonboekbiljart dit jaar sponsorloos

Geplaatst op: 3 december 2022

De datum staat inmiddels. Want op 18 februari 2023 wordt in Genemuiden gestreden om de WK-titel Telefoonboekbiljarten. Het evenement geniet een ongekende populariteit en is inmiddels niet meer weg te denken van de verenigingskalender van de plaatselijke biljartclub HZW. De organisatie rekent nu weer op een kolkende arena in ‘de Rank’. 

“We hebben plaats voor 120 deelnemers en dat aantal gaan we normaalgesproken ook verwelkomen in februari”, vertelt Harwolt Bonthuis van de organisatie. “Binnenkort ontvangen de deelnemers van het vorige toernooi een berichtje. Zij hebben een voorrangspositie voor deelname aan de editie van 2023. Voor de overige plekken volgt dan een open inschrijving.”

Ben van Dijk vervolgt: “We zijn inmiddels een ingespeeld team. Iedereen weet wat hij moet doen, en dat is maar goed ook. Want al met al is het toch een heel gedoe om zo’n toernooi dag in goede banen te leiden.”. “Maar”, vervolgt hij lachend, “De sfeer is altijd uitmuntend en dat geeft ons als organisatie natuurlijk extra energie. Voor de club is dit toch wel één van de absolute hoogtepunten van het jaar”.

In de afgelopen jaren ging de opbrengst van het toernooi telkens naar goede doelen. Er werden prachtige bedragen opgehaald voor De Wijkwieg en de ALS-Stichting. Tijdens de laatste editie werd gespeeld voor het plaatselijke zorgpersoneel en de lokale middenstand. Dat werd een doorslaand succes en werd algemeen zeer gewaardeerd.

Deze keer heeft de organisatie besloten (hopelijk eenmalig) af te zien van een sponsoractie. René Bonthuis: “We krijgen jaarlijks fantastische steun van een hele rij aan trouwe sponsoren. Die zijn de basis voor opbrengst van het gekozen goede doel. Maar op dit moment zijn het ook voor het bedrijfsleven onzekere tijden. We laten ze daarom het liefst even met rust om dan in betere tijden hopelijk weer een beroep op ze te mogen doen”.

Wim Rietman vervolgt: “Maar wellicht zijn er toch bedrijven die wat voor de club willen doen. HZW had de zaakjes in financieel opzicht uitstekend voor elkaar. De financiële lasten van verenigingsgebouw “de Rank” waren onder controle. Het gebouw is echter niet bepaald energievriendelijk. Dat heeft het bestuur van de club doen besluiten om een groot pakket aan maatregelen te treffen in investeringen als spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Dit noodzakelijke project gaat zo’n 100.000 euro kosten en dus kan de club opeens zelf de centjes weer heel goed gebruiken”.

Mochten er dus bedrijven zijn die HZW een warm hart toedragen en de club financieel wat willen helpen dan kunnen die zich melden bij de organisatie.“In 2024 hopen we dan weer een mooi bedrag voor een goed doel te spelen”, zo besluit René Bonthuis.

In sportief opzicht vinden inmiddels binnen HZW alweer de eerste schermutselingen plaats op de biljarttafels met de houten telefoonboeken.

Van de vijf edities bleef tot-nu-toe slechts eenmaal de titel achter in Genemuiden. Dat is gezien de status van de club toch wat karig. Op 18 februari 2023 wordt bekend wie de opvolger van de sympathieke Belg Vincent de Gloire gaat worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500