Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Psycholoog is kind aan huis bij asielschip in Industriehaven

Geplaatst op: 24 januari 2023

De vluchtelingen aan boord van het asielschip, krijgen twee maal per week een psycholoog over de vloer. Dat blijkt uit een artikel in NRC. Locatiemanager Ferry Vogtschmidt meldt aan de krant dat de asielzoekers momenteel ‘wegkwijnen’.

Volgens Vogtschmidt raken de asielzoekers uitgeblust, moedeloos en verveeld omdat ze geen duidelijkheid krijgen over het verdere verloop van hun procedure. De bootbewoners zitten al een half jaar aan boord van een schip zonder dat er meer bekend wordt over wat hen te wachten staat.

De asielzoekers die in Genemuiden verblijven, wachten momenteel zes maanden op hun eerste gesprek met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het zogenaamde aanmeldgehoor. De normale wachttijd daarvoor is gemiddeld tien dagen. Volgens eerdere berichtgeving van de gemeente blijft het schip tot zeker eind februari in Genemuiden liggen. Het is onduidelijk wat er daarna met de 85 mensen aan boord gaat gebeuren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500