Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe coaches helpen energie en geld besparen

Geplaatst op: 9 februari 2023

De gemeente Zwartewaterland heeft energiecoaches aangesteld. Inwoners kunnen daar kosteloos gebruik van maken en online een afspraak maken. De drie coaches gaan deze week van start.

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die advies geven over energiebesparing. De energiecoach komt bij mensen op bezoek, stelt dan een aantal vragen en loopt samen met hen een rondje om het huis. Op basis van de bevindingen geeft de energiecoach een advies op maat. Hiermee kunnen bewoners hun huis energiezuiniger maken en de energierekening met tientallen euro’s verlagen.

Zeven energiecoaches

In december gingen de eerste energiecoaches van start in Zwartewaterland. Die eerste bezoeken verliepen voorspoedig. De coaches hopen in de komende tijd nog veel meer bezoeken af te leggen. Zij krijgen daarbij hulp van drie nieuwe coaches: Femke Braam, Herman Schreurs en Jacco Pleijsier. Afgelopen maand hebben zij hun cursus afgerond. Ze zijn nu klaar om aan de slag te gaan. Daarmee komt het team op zeven coaches. Met de uitbreiding is er ruimte gekomen voor nieuwe bezoeken.

Nieuwe energiecoach Jacco Pleijsier is een geboren en getogen Zwartewaterlander. Hij wil inwoners graag helpen met energie besparen. “Hierdoor kunt u ook flink besparen op uw jaarlijkse energiekosten”, weet Jacco. “En zo zetten we samen stappen naar een duurzame samenleving.”

Jacco kijkt er naar uit om de handen uit de mouwen steken. “Ik ben een techneut met interesse voor mensen. Dit is voor mij dan ook een mooie manier om samen met mijn collega’s mensen te helpen.”

Meer info of een afspraak maken? Klik hier of bel 14 038.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500