Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bovenstem nu ook ’te spotten’ in Tapijtmuseum en Oudheidkamer

Geplaatst op: 7 maart 2023

Bovenstem zingen bij Psalmen heeft het afgelopen jaar mee gedaan met het project Immaterieel Erfgoed Spotten van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat betekent dat de bovenstem nu een stuk hoor- en zichtbaarder is voor mensen die Genemuiden bezoeken.

“Immaterieel erfgoed is ‘levend erfgoed’ dat belangrijk is voor onze culturele identiteit. Door middel van het plaatsen van bordjes onder andere in de Oudheidkamer en het Tapijtmuseum kunnen bezoekers het hele jaar kennismaken met Bovenstemzingen bij Psalmen in Genemuiden. Via de QR-code op het bordje komen zij op de digitale pagina foto’s, anekdotes, filmpjes, interessante locaties en achterliggende verhalen van het Kenniscentrum”, legt Jelle van der Meulen uit namens de werkgroep.

“Bovenstemzingen bij Psalmen in Genemuiden staat sinds 2013 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed. Hiermee hebben we aangetoond ons immaterieel erfgoed te willen promoten, ontwikkelen en doorgeven aan toekomstige generaties”, besluit Van der Meulen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500