Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub boekt zakelijke 3-1 overwinning op WV-HEDW

Geplaatst op: 3 april 2023

Foto: Helmich Lubberts

De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en het Amsterdamse WV-HEDW is in het voordeel van Sportclub beslist. De groen- witten boekten in een open wedstrijd een zakelijke, maar doch verdiende overwining.

Marthijn Eenkhoorn en Rens van Benthem zetten Genemuiden op een 2-0 voorsprong. Rida Najib bracht de stand voor rust nog wel terug naar 2-1, maar na de thee zorgde Arend van de Wetering voor de 3-1 en de uiteindelijke einduitslag.

Daar waar Sportclub Genemuiden het vorige week zaterdag volledig liet afweten in het uitduel tegen SDV Barneveld, schotelde het in de wedstrijd tegen WV-HEDW het publiek een betere wedstrijd voor.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, niet alleen Sportclub Genemuiden maar ook WV-HEDW probeerden er een wedstrijd van maken. Dit resulteerde in de beginfase in een aantal kansjes voor de beide teams, zonder dat het doelpunten opleverde.

Tot aan de 12e minuut Martijn Eenkhoorn fraai weg draaide van twee van de WV-HEDW verdedigers, aan mocht leggen en met een geplaatst schot de bal rechts in het doel deponeerde.

Deze vroege voorsprong was een mooie opsteker voor Sportclub, het bleef de tegenstander ook na deze treffer onder druk zetten en zocht naar mogelijkheden om score verder uit te bouwen. Dat deze voortkwam uit een gegeven penalty was een meevaller voor de thuisclub, een geconstateerde handsbal deed de bal in ieder geval op de stip belanden waar vanaf Rens van Benthem niet faalde.

WV-HEDW wist wat het te doen stond, wilde het nog een rol van betekenis spelen dan moest het op zoek naar een doelpunt. Met nog een kleine 5 minuten tot aan de rust werd het daarvoor beloond. Vanuit een vrije trap was het Rida Najib die de bal schitterend in de rechterbovenhoek deed verdwijnen en de Amsterdammers bij het verstrijken van de 1e speelhelft de aansluitingstreffer bezorgde.

Het begin van de 2e helft hoogde rommelig, werd vaak onderbroken en bracht het publiek allerminst in vervoering. Irritaties begonnen de kop op te steken wat resulteerde in terechte en onterechte gele kaarten.

Het derde doelpunt van Sportclub Genemuiden was dan misschien wel het enige hoogtepunt van de 2e helft. De opkomende Arend van de Wetering kreeg de bal vanuit het midden perfect aangespeeld, manoeuvreerde bekwaam door de Amsterdamse verdedigers en met een harde schuiver zette hij de thuisclub op een 3-1 voorsprong.

Bij deze 3-1 zou het blijven, WV-HEDW was niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen.

A.s. zaterdag is Sportclub Genemuiden vrij, paasmaandag wacht dan in Gorecht (Haren) de kwartfinale van het districtsbeker toernooi.

SC Genemuiden – WV-HEDW 3-1 (2-1).

Scheidsrechter: Dhr. S. van der Vrande
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. van Velzen
Assistent-scheidsrechter: Mevr. A.M. de Haan

Scoreverloop: 12. Martijn Eenkhoorn 1-0, 33. Rens van Benthem 2-1, 41. Rida Najib 2-1, 55. Arend van de Wetering 3-1.

Toeschouwers: 350

Gele kaart: 43. Sijmon Eenkhoorn, 46. Rick Doorn, 80. Yoran Popovic, 85. Noureddine Boutzamar, 90+4. Ingmar Lassche (SC Genemuiden), 75. Kick van Aelst, 77. Ashraf Azzouz, 85. Tim Correia (WV-HEDW).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Rick Doorn, Ryan van Lente (46. Jasper Tuinman), Arend van de Wetering, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (90 Nathan Bos), Noureddine Boutzamar, Hadde Pleijsier, Martijn Eenkhoorn (70. Ingmar Lassche), Yoran Popovic.

Opstelling WV-HEDW: Sil Fiddani (46. Dion Thomas), Sureyo Macrander, Nick Lammers, Yamiro Macrander (70. Steven Knijnenburg), Oscar Abouseada, Kick van Aelst, Rida Najib (70. Damien Vegt), Ashraf Azzouz, Tim Correia, Mick van Moerkerk (70. Roy van Essen), Jack van Moerkerk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500