Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Halve districtsbekerfinale en voorronde KNVB-beker voor Sportclub

Geplaatst op: 10 april 2023

Sportclub Genemuiden heeft zich ten koste van v.v. Gorecht geplaats voor de halve finale van het KNVB-districtsbekertoernooi.  Door het bereiken van deze halve finale mag het zich ook op gaan opmaken voor de voorrondes van het grote KNVB-bekertoernooi van het seizoen 2023-2024.

De wedstrijd tegen v.v. Gorecht werd er één om snel te vergeten. Op een hobbelig en winderig veld werd het nimmer een echte wedstrijd en werd het publiek op het toch wel goed gevulde sportpark niet echt verwend.

Een vrije trap van de voet van Rens van Benthem in de 18e minuut was de inleiding tot de enig treffer die op Groningse bodem zou worden gemaakt. De van een blessure terug gekeerde Jens Jurn Streutker was het die namens Sportclub Genemuiden met een geplaatste kopbal de Gorechter keeper het nakijken gaf en zijn waarde voor het elftal bewees.

Tot aan de 30e minuut gebeurde er buiten het doelpunt van Jens Jurn Streutker niet zoveel. De thuisclub bouwde een massieve muur op en loerde op een eventuele counter. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op de helft van Gorecht af waar Sportclub Genemuiden het spel dicteerde en zocht naar eventuele gaten in de verdediging.

De enige keer dat doelman Streutker echt handelend moest optreden was bij het verstrijken van de 1e helft. Nadat de doelman bal niet lekker weg kreeg was het Mark Haverkamp die de bal oppikte, zijn inzet richting de Genemuider doelman was fraai en had zeker meer verdiend maar een uitgestrekte arm van de doelman was voldoende om de bal naast te doen gaan.

Het spelbeeld in de 2e helft was niet veel anders, niet alleen Sportclub Genemuiden maar ook v.v. Gorecht lukte het amper om er nog een wedstrijd van te maken. De inbreng van de nodige wissels aan beide zijden brachten hier ook geen verandering in. Tot aan de laatste minuut bleef het dan ook meer spannend dan mooi, zelfs de extra 7 minuten blessuretijd door de in de haast opgeroepen en goed leidende scheidsrechter Plat brachten geen verandering meer in de stand.

Sportclub Genemuiden deed waar het voor was gekomen, winnen niets meer en niets minder. De halve districtsbekerfinale en de voorrondes van het grote KNVB-bekertoernooi waren bereikt.

v.v. Gorecht – SC Genemuiden 0-1 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. M.R. Plat
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S.P.J. Verhagen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Brouwer

Scoreverloop: 18. Jens Jurn Streutker 0-1.

Toeschouwers: 500

Gele kaart: 90. Yoran Popovic (SC Genemuiden), 43. Hein van Marrum (v.v. Gorecht).

Opstelling v.v. Gorecht: Sven Pinkster, Sjoerd Hoekstra (61. Nick Janzen), Thijs Hekman, Robert Oosterhuis, Ruben ter Haar (73. Yorn Niewold), Hein van Marrum (84. Harmen Meijering), Miska Scheepsma, Mark Haverkamp (61. Sam Niewold), Michel Koopman, Jos Beek (61. Gerben Bouwman), Rein Werumeus-Buning.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Rick Doorn (73. Jasper Tuinman), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (63. Osama Ben Kaddour), Noureddine Boutzamar, Hadde Pleijsier, Martijn Eenkhoorn (73. Matthias Breman), Yoran Popovic

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500