Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Centrale speelplaats voor Genemuiden krijgt vorm

Geplaatst op: 13 april 2023

In het bijzijn van wethouder Maarten Slingerland zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de aanleg van een nieuwe speelplek in het Tagbos in Genemuiden. Volgende week worden de toestellen geplaatst. Slingerland: “Vorig jaar vroegen we onze inwoners hun wensen en ideeën te delen. De uitkomsten daarvan vormen de basis van de keuzes die wij hebben gemaakt voor de nieuwe sport- en speelvoorziening in het Tagbos.”

Het Tagbos moet straks de centrale ontmoetingsplek worden van Genemuiden. Waar iedereen terecht kan om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Een eerste aanzet werd vorige maand al gedaan. Naast de uitdagende sportcontrainer werd het sportaanbod uitgebreid met een pannakooi. De aanleg van een nieuwe speelplek is de volgende stap.

Bij de keuze voor een pannakooi nam de gemeente Zwartewaterland de resultaten mee van de enquête die vorig jaar werd gehouden. Daarin werd inwoners uit Genemuiden gevraagd hun ideeën en wensen te delen. Slingerland: “Er bleek behalve een plek om te voetballenl ook veel behoefte te zijn aan toestellen om te klimmen. En de mogelijkheid om met water en zand te spelen. Die wensen zie je straks nadrukkelijk terug in de nieuwe speelvoorziening.”

Aan de hand van de resultaten uit het inwonersonderzoek heeft de gemeente Zwartewaterland drie ontwerpen laten maken voor de speelplek. Samen met een aantal inwoners uit Genemuiden is daaruit het definitieve ontwerp gekozen.

De nieuwe speeltuin wordt aangelegd naast de bestaande kabelbaan in het Tagbos. “We hebben gekozen voor speeltoestellen die passen bij de natuurlijke uitstraling van het gebied. En die ook uitdagend zijn voor de wat oudere jeugd. Met dit ontwerp zijn we daar goed in geslaagd”, aldus de wethouder. Later dit voorjaar worden nog een tweetal picknickbanken bij de speelplek geplaatst.

Wethouder Slingerland hielp vandaag een handje bij de voorbereidende werkzaamheden. Als die zijn afgerond, start de aanleg van de speeltuin. De verwachting is dat de speeltoestellen eind volgende week in gebruik kunnen worden genomen. Slingerland: “Het is mooi om te zien hoe het Tagbos steeds meer vorm krijgt als centrale speelplek. De pannakooi en speeltuin zijn een echte aanwinst voor Genemuiden. De kinderen krijgen hiermee een fijne plek om te klimmen, glijden, balanceren en duikelen. En om te kledderen met water en zand.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500