Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

d ‘Olde Veste – Sportclub eindigt in remise

Geplaatst op: 15 april 2023

Foto: Helmich Lubberts

Na 90 minuten voetbal liet het scorebord in Steenwijk een 2-2 eindstand zien. De wedstrijd tussen d ‘Olde Veste en Sportclub Genemuiden eindigde in een gelijk spel na een wedstrijd die eigenlijk ook geen winnaar verdiende.

Na 26 minuten spelen was het Sijmon Eenkhoorn die Sportclub Genemuiden op een 0-1 voorsprong zette. Deze voorsprong was echter van korte duur, want nog geen 7 minuten later was het de thuisclub die binnen 2 minuten door doelpunten van Juules Kwant en Tom Kisjes een 2-1 voorsprong namen. De gelijkmaker viel kort na rust, Arend van de Wetering zorgde dat Sportclub langszij kwam en alsnog een punt mee naar huis mocht nemen.

In de eerste helft liet Sportclub Genemuiden d ‘Olde Veste het spel maken, het wachtte geduldig af en loerde op de kansjes die ongetwijfeld zouden gaan komen. Het was dan ook de thuisclub die veelal richting het doel van Sportclub Genemuiden trok, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op.

Dat het eerste doelpunt door Sportclub Genemuiden gescoord zou gaan worden verwachte eigenlijk dan ook niemand. Het was Bart Jan Brouwer die vanuit een verre inworp de bal binnen de zestien bracht, Jens Jurn Streutker dook nog wel richting de bal maar raakte deze niet aan. De inkomende Sijmon Eenkhoorn had meer geluk, geheel vrijgelaten plaatste hij met zijn hoofd de bal achter doelman Tom Holleboom en zet met zijn kopbal de groen- witten op en 0-1 voorsprong.

D ‘Olde Veste wist wat het te doen stond, de 0-1 achterstand kon men allerminst gebruiken. Het verzaakte hier niet in, al werd het hierbij wel geholpen door Sportclub Genemuiden. Kinderlijk eenvoudig vielen binnen een tijdbestek van 2 minuten twee doelpunten en nog voor rust was het de thuisclub die de achterstand wist om te buigen naar een 2-1 voorsprong.

Als eerste was het Juules Kwant die met een schitterend afstandsschot de stand gelijktrok. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, nu was het Tom Kisjes die het net trof en Sportclub Genemuiden het nakijken gaf.

De 2-1 achterstand met de rust dwong Sportclub Genemuiden om in de 2e helft een tandje bij te zetten. Het begon dan ook fel, zette vanaf het begin druk naar voren en d ‘Olde Veste kon hier amper iets tegenoverstellen. De gelijkmaker was dan ook meer dan verdiend. Het doelpunt gemaakt door Arend van de Wetering was misschien niet erg fraai maar daar maalde bij Sportclub Genemuiden niemand om.

Met nog ruim 40 minuten te spelen zat er misschien zelfs nog wel meer in, zover zou het echter niet komen. In de 2-2 stand veranderde verder niets meer.

D ‘Olde Veste – SC Genemuiden 2-2 (2-1).

Scheidsrechter: Dhr. F. Berg
Assistent-scheidsrechter: Mevr. M.M. de Boer
Assistent-scheidsrechter: Dhr. Y.Q. Heeren

Scoreverloop: 26. Sijmon Eenkhoorn 0-1, 32. Juules Kwant 1-1, 33. Tom Kisjes 2-1, 50. Arend van de Wetering 2-2.

Toeschouwers: 250

Gele kaart: 18. Patrick de Vente, 87. Jetse Suiker, 88. Thomas de Jong (d ‘Olde Veste), 46. Jasper Tuinman, 70. Natahan Bos, 84. Rick Doorn (SC Genemuiden).

Opstelling d ‘Olde Veste: Tom Holleboom, Julian Zwoferink, Jason Huisman, Hessel Eikelboom, Patrick de Vente, Mehran Ali Pour Asli, Jeffrey Dijkstra (71. Axel Mol), Juules Kwant, Tom Kisjes, Niels ten Veen (85. Jetse Suiker), Maikel Toeter (27. Thomas de Jong).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Rick Doorn, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Jasper Tuinman, Sijmon Eenkhoorn (84. Rens van Benthem), Matthias Breman (46. Ingmar Lassche), Hadde Pleijsier, Martijn Eenkhoorn, Yoran Popovic (70. Nathan Bos).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500