Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toeristisch seizoen geopend: mensen zijn nieuwsgierig naar Genemuiden

Geplaatst op: 15 april 2023

Hoekman overhandigt Slingerland de nieuwe flyer.

Het toeristisch seizoen in Genemuiden is uit de startblokken. Klasien Hoekman overhandigde zaterdagochtend de nieuwe flyer ‘Ontdek Genemuiden’ aan wethouder Maarten Slingerland.

In de vouwbare flyer worden toeristen wegwijs gemaakt in de (culturele) uitstapjes, horeca-gelegenheden en overnachtingsadressen die Genemuiden te bieden heeft. Niet geheel overbodig, want steeds meer mensen weten de weg naar hier te vinden. De vernieuwde Binnenhaven draagt daar ongetwijfeld aan bij, net als de recent geopende B&B aan de Langestraat.

Genemuiden en Giethoorn worden nog niet in één adem genoemd, maar mensen zijn volgens wethouder Slingerland wel benieuwd naar deze plaats en zijn cultuur. “Ik kom wel eens in het Westen, daar merk ik de nieuwsgierigheid naar onze stad. Veel mensen kennen de tapijtindustrie, maar ik word ook vaker aangesproken op de bovenstem”, zegt Slingerland tijdens de opening in ’t Olde Staduus. Hij noemt Zwartewaterland een gemeente waar menigeen in figuurlijke zin ‘de accu kan komen opladen’.

Hoekman hoopt dat het Toeristisch Informatie Punt in (TIP) Genemuiden ook, mede via de gemeente, verdere samenwerking zoekt met de TIP’s van Zwartsluis en Hasselt om elkaar te versterken. Iets wat Slingerland kan toejuichen. Overigens benadrukt Hoekman dat er niet alleen hard wordt gewerkt om toeristen in de watten te leggen. Op de achtergrond worden de handen ook uit de mouwen gestoken voor de viering van 750 jaar Genemuiden. Wie daarbij wil helpen of meedenken, wordt met open armen ontvangen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500