Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jamsessie 2.0 zorgt voor volle kantine van d’Overtoom

Geplaatst op: 20 april 2023

Door: Wim Rietman

In een goed gevulde kantine van d’Overtoom vond afgelopen zaterdag de eerste editie plaats van de bekende jamsessie met een nieuwe opzet. Onder begeleiding van de nieuwe Genemuider band Younger Days presenteerden aanstormend talent en ervaren musici zich aan het publiek.

Na de opening door Wout Bekendam namens organisator SCEG zette Younger Days direct de toon met wat nieuw materiaal dat de zaal direct opwarmde. Vervolgens nam de jeugdige band “Older Nights” het podium in. Het jeugdige ensemble variërend in de leeftijd van 14-16 jaar en aangevuld met ervaren rot Martin Bakker kan terugkijken op een geweldig optreden.

Lars Brouwer en Erik Tuin zetten vervolgens de zaal in vuur en vlam, met als hoogtepunt hun uitvoering van “Johnny make believe” van de Golden Earring.

Ronduit verrassend was de vertolking van ‘Binnen zonder kloppen’ van De Dijk door Eelco Haagsma. Eelco is een vaste artiest tijdens de jamsessies en waar hij normaal gesproken zijn eigen gebouwde gitaar bespeelt bleef het nu bij een verdienstelijke vocale bijdrage.

De ene na de andere verrassende combinatie verscheen vervolgens op de bühne. Naomi van Duyvenvoorde bracht een prachtuitvoering van de Van Dik Hout-klassieker ‘Stil in mij’ en Rinske. Westhoff (?) kreeg het publiek op de banken met haar versie van ‘Blauw’ van The Scene. De zaal was pas echt verrast toen opeens de 10-jarige Isa Bennink het podium beklom. Ondersteund door haar vader Jan Willem en Martin Bakker pakte zij de hoofdrol achter het drumstel met een waanzinnige uitvoering van “Rockin in the free world van Neil Young.

De slotact van de gastspelers was voor Jan Willem Bennink die zich uitleefde in de CCR-song “Have you ever seen the rain”. Op passende wijze sloot Younger Days de geslaagde avond af met “Voltooid verleden tijd” van IOS.

Wout Bekendam van SCEG keek met een tevreden gevoel terug op deze eerste editie van de jamsessie nieuwe stijl. “Het geeft altijd een bepaald risico wanneer je een bestaand en succesvol concept aanpast. Maar deze avond heeft bewezen dat een evenement als dit in een wat intiemere setting ook zeer geslaagd kan zijn. We kunnen hier zeker op voortborduren en dus zal er zeker een volgende editie komen”, aldus Bekendam.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500