Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Honderden mensen komen naar herdenking en kranslegging

Geplaatst op: 4 mei 2023

Traditiegetrouw werd vanavond ook in Genemuiden stilgestaan bij de slachtoffers die onder meer in de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Ondanks dat steeds minder mensen de oorlog actief hebben beleefd, blijft er ieder jaar veel belangstelling voor de indrukwekkende samenkomst. 

Namens de gemeente Zwartewaterland was burgemeester Eddy Bilder aanwezig bij de plechtigheid. Aan de Kamperzeedijk was dat wethouder Maarten Slingerland. De muzikale omlijsting lag in handen van Hasselts Fanfare en leerlingen van lokale scholen lazen Genemuider oorlogsherinneringen.

In de Tweede Wereldoorlog zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen omgekomen. Daarvan hadden er bijna 200.000 de Nederlandse identiteit.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500