Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Benefietconcert organist Ronald Knol

Geplaatst op: 25 mei 2023

In de grote kerk in Steenwijk vindt op zaterdagmiddag 3 juni om 15.00 uur een bijzonder concert plaats. Organist Ronald Knol viert met dit feestelijke concert zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist.

In deze 40 jaren zat hij in allerlei kerken in Nederland achter het orgel als vaste organist, maar ook als veelgevraagde gastorganist bij rouw- en trouwdiensten. Zijn muziek raakt het hart bij vrolijke, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen. Zijn muziek maakt blij en is in staat om te troosten.

Voor dit concert heeft Ronald het Chr. Mannenkoor uit Beilen en het Chr Mannenkoor uit Stadskanaal o.l.v. Harold Kooij uitgenodigd. Ook  sopraan Clara de Vries nam de uitnodiging graag aan, evenals Adriaan Stoet, die de viool en Jan Lenselink die de vleugel bespeelt. Ook Harold Kooij zal de vleugel bespelen.

Naast het orgelspel van Ronald zijn met deze bijzondere gasten dus alle ingrediënten aanwezig voor een groot muzikaal en afwissend concert. Ook is er ruimte voor samenzang.

De algehele leiding bij het concert is in handen van Jan de Boer uit Urk.

Stichting Mensenkinderen

Het concert is gratis te bezoeken, maar Ronald hoopt zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor de collecte, die bestemd is voor de stichting ‘Mensenkinderen’.

Ds. Egbert van Beesten van deze stichting zal een korte presentatie geven over de ‘Actie Gaarkeuken’. In Moldavië zijn er steeds meer mensen voor wie het voedsel van de gaarkeuken van levensbelang is, want gewoon dagelijks eten is voor arme mensen onbetaalbaar geworden. Voor € 15,00 kan één persoon een maand lang een warme maaltijd krijgen.

Ronald hoopt met zijn jubileumconcert iets te kunnen betekenen voor deze mensen die in bittere armoede leven. Het geld dat de stichting ‘Mensenkinderen’ inzamelt wordt rechtstreeks ter plaatse besteed.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500