Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Venture Group draagt vernieuwd pand op aan Harry van Dalfsen

Geplaatst op: 31 mei 2023

De vlaggen met het nieuwe logo gaan de lucht in.

Het grondig gerenoveerde en verduurzaamde gebouw van Venture Group aan de Schering is vanmiddag officieel geopend. Na de oplevering en ingebruikname eind 2022 zijn zowel binnen als buiten de puntjes op de i gezet en was het vandaag tijd voor een officiële openingshandeling door de familie Van Dalfsen.

Een opening met letterlijk een lach en een traan. Toen het vernieuwde onderkomen zo goed als klaar was, overleed grondlegger Harry van Dalfsen. Zijn kinderen, nu werkzaam binnen het bedrijf, dragen het vernieuwde pand dan ook op aan pa Van Dalfsen. Daarnaast werd het nieuwe logo van de Venture Group gepresenteerd door het hijssen van de vlag.

Het pand aan de rand van het industrie is 30 jaar geleden gebouwd in opdracht van Harry van Dalfsen. Na een stormachtige ontwikkeling van het bedrijf en diverse verbouwingen en veranderingen, was het in 2021 tijd voor een volledige verbouwing van zowel de binnen- als buitenkant. Het pand is nu weer een gebouw met een bijzondere uitstraling, net zoals Harry van Dalfsen het bij de nieuwbouw 30 jaar geleden ook heeft laten ontwerpen.

Verduurzaamd

Daarbij is het pand ook meteen volledig verduurzaamd. Zo is het volledig van het gas af en komt het licht van ledlampen. Hergebruik van materialen en duurzaamheid spelen bij de familie Van Dalfsen, Venture Group en de bedrijven binnen de Holding een belangrijke rol. Dit is dan ook te merken aan de inrichting; er is bewust gekozen voor CO2-neutraal marmoleum, tapijt van visdraad, stoelen van Amsterdams grachtenplastic, tafels van gebruikte yoghurtbekers en vilt gemaakt van oude uniformen.

Fijne werkplekken

Naast de binnenkant is ook de buitenkant volledig opgefrist met het opvallende witte stucwerk en de grote ramen. Daardoor zijn de kantoren licht en open en zijn het fijne werkplekken voor de medewerkers die in het pand werken. Naast de kantoren zijn ook de ateliers verbouwd die eveneens profiteren van zowel de ledverlichting als de inval van buitenlicht.

Venture Group is van familiebedrijf uitgegroeid tot een familie van bedrijven. Vanuit deze bedrijven biedt het totaaloplossingen binnen diverse sectoren, waaronder textiel en wonen, techniek, de openbare ruimte en zakelijke dienstverlening. Van product- en softwareontwikkeling tot en met de implementatie en het onderhoud.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500