Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers knokken zich naar top van Tourmalet

Geplaatst op: 6 juni 2023

Alle 33 deelnemers van het OK Tourmalet / De Wijkwieg event hebben de top van de 2119 meter hoge Tourmalet bereikt. Het parcours is circa 19 kilometer lang met een stijgingspercentage tussen de 6 en 11%. Voor sommige deelnemers was het een “luctor et emergo” een Zeeuwse spreuk van; Ik worstel en kom boven” voor anderen was het: eendracht maakt macht! Samen naar boven. De Genemuiderse ondernemers hebben een geweldige prestatie neergezet.

Het was een drukte van jewelste vanmorgen in hotel Ardiden gevestigd in Luz-Saint-Sauveur. Omstreeks half 8 zaten wij gezamenlijk aan het ontbijt. De 4 wandelaars: Monique Pleijsier, Gerlinda Lubberts, Maureen Bollen en Anja van Langevelde vertrokken omstreeks half 9 aan de voet van de Tourmalet.

De wielrenners gingen zich gereedmaken voor de start. Sommige fietsers hadden nog een klein mankement aan hun fiets, maar onder leiding van Marcel Lindenholz (Lindenholz rijwielen uit Rouveen) werd dit snel verholpen. Alleen Jan Pleijsier heeft gebruik moeten maken van de reservefiets die Marcel Lindenholz had meegenomen.
Het weer was prachtig en de temperatuur aangenaam, echt weer om te fietsen of te wandelen.

Omstreeks kwart over negen vertrok de eerste groep fietsers: Jan Pleijsier, Evert van Dijk, Berthran Selles, Herman de Haan, Gerrit Jansen, Marcel Lindenholz, Arvid de Lange, Rien Heutink, Karlo Heutink, Ferdinand Verhoek, Jimmie Lubberts, Arjan Beens, Tijmen Brouwer, Harmen van de Pol, Marcel de Lange, Karst Beens, Johan Hofstra, Gerrit Beens, Jaap van den Berg, Cees Kloosterman, Einbert van Rees en Anne van der Steeg.

Inmiddels hadden ondergetekende samen met Francois van Langevelde en zijn dochter Marlon de busjes voorzien van reserveonderdelen en proviand om onderweg te deelnemers te ondersteunen. De laatste vier fietsers: HenkJan Last, Johan Wentink, Dick Lindeboom en Harry Bisschop vertrokken rond 10 uur omdat zij sneller fietsen dan de anderen. Het doel was om gelijktijdig boven te komen.

Als begeleider was het indrukwekkend om te zien hoe er gepresteerd werd. Met inachtneming dat een aantal deelnemers boven de 50 jaar zijn, en niet het gewicht van Joop Zoetemelk hebben. De ene fietser reed in een bepaald ritme, de ander ging naar boven met de kracht van Simson. Ieder op zijn eigen wijze. Anne van der Steeg was de enigste vrouwelijke fietser. In de voetsporen van voormalig wielrenster Anna van der Breggen, reed zij eenvoudig naar de top tussen al die mannen. Prachtig om te zien!

Vooral de laatste kilometers waar het parcours steil en grillig is, was het bijzonder zwaar voor deelnemers. Eveneens grote bewondering voor de vier wandelaars. Want 19 kilometer klimmend wandelen is een heel eind. Een heel bijzonder moment was dat Beatrice de Lange met haar kinderen en de kinderen van Jimmy en Gerlinda Lubberts op de top van de berg stonden. Zij waren afgelopen nacht in een tijd van 14 uur naar plaats van bestemming gereden om hun geliefden te verwelkomen. Dikke tranen van emotie en blijdschap. Ook Henk Verhoek kwam ineens aanrijden om Ferdinand te verwelkomen.

Tijmen Brouwer uit de eerste groep kwam als eerste over de finisch in 1 uur en 50 minuten. De winnaar van de fietsers was HenkJan last in 1 uur en 40 mintuten. Het doel om te top van de Tourmalet te bereiken was geslaagd, ondanks de zware inspanningen, heeft iedereen het in goede gezondheid mogen verrichten. Ik ben ervan overtuigd dat het Soli Deo Gloria hierin genoemd mag worden.

Kasper Koster

Wordt vervolgd!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500