Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voetbalclubs slaan handen ook komende drie jaar ineen

Geplaatst op: 10 juni 2023

Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Vertegenwoordigers van tien voetbalverenigingen uit Noordwest-Overijssel en Zuidwest-Drenthe hebben vrijdag in Meppel het vernieuwde ‘Samenwerkingsconvenant Regio Arbitrage’ ondertekend. De clubs die deelnemen zijn SVN’69, SV DESZ, vv Staphorst, SC Rouveen, Olympia’28, SC Genemuiden, FC Meppel, Alcides en MSC-Amslod.

In het convenant staat net als voorgaande jaren de verregaande samenwerking beschreven op het gebied van ontwikkeling en ondersteuning van de arbitrage in het veldvoetbal. Er is aandacht voor de veiligheid op en rond de velden, gedragsregels, vormen van samenwerking, toepassing van de spelregels, controle van spelerspassen en de door de verenigingen opgelegde sancties.

In mei 2016 werd het eerste convenant al ondertekend, in 2019 het tweede exemplaar en nu gaan de clubs een derde termijn aan met elkaar. “Het is ook ideaal wat cursussen betreft. Vaak heb je voor een cursus een minimum aantal deelnemers nodig. Door dit samen met andere clubs te organiseren, is animo gegarandeerd. Vrijwilligers van alle deelnemende clubs kunnen op deze manier naar bijvoorbeeld dezelfde grensrechter-cursus komen”, legt Jaap Muis uit.

In Meppel werden gisteravond weer handtekeningen onder het nieuwe convenant gezet nadat Jochem Kamphuis, beroepsscheidsrechter voor de KNVB, zijn ervaringen deelde met de zaal.  “We hebben drie speerpunten: een veilig klimaat voor spelers, leiders, trainers, supporters (ouders) en arbitrage. Samenwerking op het gebied van opleidingen voor arbiters en assistenten en afspraken op het gebied van het hanteren van de spelregels en wat er voor, tijdens en na de wedstrijd geregeld moet zijn”, aldus Muis uit Zwartsluis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500