Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland start met inwonerspanel

Geplaatst op: 19 juni 2023

Inwoners van 16 jaar en ouder uit de gemeente Zwartewaterland kunnen vanaf nu over diverse onderwerpen meepraten via het nieuwe inwonerspanel ‘Zwartewaterland Spreekt’. Met het inwonerspanel wil de gemeente Zwartewaterland nog beter de wensen van haar inwoners in beeld krijgen.

De gemeente betrekt inwoners al op verschillende manieren bij de verbeteringen en veranderingen in de gemeente en hun eigen leefomgeving. Het inwonerspanel biedt de gemeente nu een extra mogelijkheid om inwoners mee te laten denken.

Via het inwonerspanel vraagt de gemeente Zwartewaterland inwoners een aantal keer per jaar om hun mening. Deze onderwerpen kunnen over van alles gaan. De panelleden krijgen daarvoor een vragenlijst per mail toegestuurd. Ze kunnen zo zelf bepalen waar en wanneer ze de vragenlijst invullen. Het invullen kost vaak maar een paar minuten. De antwoorden uit de vragenlijsten worden anoniem verwerkt. Het is voor de panelleden ook mogelijk om de vragenlijst per post te ontvangen.

Aanmelden voor het inwonerspanel

Voor het inwonerspanel heeft de gemeente via een steekproef inwoners per brief uitgenodigd. Maar ook andere inwoners van 16 jaar en ouder kunnen meedoen aan het inwonerspanel ‘Zwartewaterland Spreekt’. Op die manier hoopt de gemeente op een brede vertegenwoordiging vanuit de samenleving.

Inwoners van 16 jaar en ouder uit Zwartewaterland kunnen zich aanmelden via de website www.zwartewaterlandspreekt.nl. Op deze website staat ook meer informatie over het inwonerspanel.

Eerste onderzoek

Het nieuwe inwonerspanel wordt voor het eerst ingezet bij het onderzoek naar de dienstverlening van de gemeente Zwartewaterland. Deelnemers aan het inwonerspanel ontvangen daarvoor een vragenlijst. De uitkomsten van dat onderzoek geven handvatten om de dienstverlening van de gemeente Zwartewaterland verder vorm te geven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500