Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maarten Slingerland hoopt dat Genemuider senioren mobiel blijven

Geplaatst op: 4 juli 2023

Zo lang mogelijk zelfstandig én mobiel in het verkeer blijven. Daar wil de gemeente Zwartewaterland aan bijdragen. “Het is dan wel belangrijk om dat veilig en vol zelfvertrouwen te doen”, aldus wethouder Maarten Slingerland. Met die woorden opende hij gisterochtend in d’Overtoom in Genemuiden de leerzame informatieochtend voor gebruikers van een scootmobiel.

De informatieochtend is een samenwerking van de gemeente Zwartewaterland met Veilig Verkeer Nederland. “Mobiel blijven is belangrijk”, vertelde wethouder Maarten Slingerland in Genemuiden aan de vele aanwezigen. “Daarom is het goed dat jullie hier vandaag zijn.”

Handige tips

Aan de hand van een instructeur van Veilig Verkeer Nederland namen de deelnemers eerst de verkeerstheorie door. Waarna ze handige tips met elkaar deelden om veilig op pad te gaan. Zoals het vooraf bedenken van de route. Maar ook rekening houden met de weersomstandigheden en het tijdstip van vertrek om daarmee drukte te vermijden.

Deelnemers konden met een scootmobiel hun behendigheid testen op een slalomparcours. Een aanwezige ergotherapeut gaf tips over het op- en afstappen van de scootmobiel en wat de beste zithouding op een scootmobiel is.

Vervolg

De informatieochtend voor gebruikers van een scootmobiel krijgt in 2024 een vervolg met een bijeenkomst in Hasselt. Het jaar daarna vindt een informatieochtend plaats in Zwartsluis. Meer informatie over de opfriscursussen staat op www.vvn.nl/opfriscursussen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500