Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente deelt gratis fietsbellen uit

Geplaatst op: 16 augustus 2023

De gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel gaan forenzen aanmoedigen om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. Daarvoor lanceren zij de fietscampagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!’. “Door vaker de fiets te pakken, draag je bij aan een gezondere en groene toekomst”, aldus wethouder Jan van der Poel.

Met de actie willen de gemeente en provincie de drukte in de spits rond Zwolle verminderen. Én inwoners van Zwartewaterland bewust maken van de positieve impact van regelmatig fietsen, met name op de gezondheid. Dit sluit aan bij de campagne Gezond en Gelukkig Zwartewaterland.

Want met Gezond en Gelukkig Zwartewaterland zetten de gemeente en 50 organisaties zich in om de positieve gezondheid van alle inwoners te verbeteren. Wethouder Van der Poel: “Voldoende bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. Maar door meer te fietsen, verminder je ook stress. En kun je na een lange werkdag je hoofd leeg maken. Dat helpt om je goed te voelen.”

Als symbool voor de inzet voor een gezondere levensstijl delen de gemeente en de provincie tijdens de campagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!’ gratis rode fietsbellen uit. Inwoners kunnen deze bel ophalen bij de weekmarkt in Hasselt op donderdag 24 augustus van 13.00 tot 15.00 uur. Zij laten hiermee zien dat zij kiezen voor een gezonde, gelukkige en groene toekomst. “Pak die fietsbel en start de positieve verandering van uw gezondheid!”, roept wethouder Van der Poel op.

 Daarnaast bieden de gemeente en de provincie 10 inwoners van Zwartewaterland de mogelijkheid om 3 maanden gratis een Cortina e-bike uit te proberen. Inwoners die via de A28 naar werk in Zwolle reizen, kunnen meedoen aan deze actie. Zij moeten bereid zijn om minimaal 2 dagen in de week hun autorit te vervangen door een fietsrit naar werk. Na afloop van de 3 maanden kunnen zij de Cortina e-bike met korting aanschaffen. Voor en na de actie nemen zij deel aan een gezondheidsmeting. Daarmee zien ze wat het positieve effect op hun gezondheid is.

Mensen met een elektrische fiets gaan vaker en verder fietsen, zo blijkt uit onderzoeken. Dat is goed voor de gezondheid. Wethouder Van der Poel hoopt dan ook dat veel inwoners de komende weken vaker de fiets in plaats van de auto pakken. “Fietsen biedt talloze voordelen”, vertelt hij. “Je draagt bovendien actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van onze prachtige omgeving voor toekomstige generaties.”

Deze actie is in samenwerking met Tweewielercentrum Van Dalfsen. Meer informatie staat op www.zwartewaterland.nl/fietsen.

De gemeente en bijna 50 maatschappelijke organisaties streven naar een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. De campagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!’ is onderdeel van Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. Voor meer informatie ga naar www.zwartewaterland.nl/gezondengelukkig.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500