Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boerderij Van der Steege zet stal open voor kinderen

Geplaatst op: 16 oktober 2023

Word jij ook blij van een kijkje op de boerderij, heerlijk knuffelen met kalfjes of een rondleiding door de boer?  Het kan allemaal tijdens de ‘herfstvakantie bij de boer’-dag op dinsdag 24 oktober. Deze dag zetten Herwin en Lucinda van de Steege graag de deuren van hun bedrijf open voor iedereen, maar speciaal voor kinderen. Er is van alles te doen, te proeven en te beleven op de boerderij.

Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs zien waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken voordat een pak melk in de supermarkt staat. Op dinsdag 24 oktober vindt de ‘herfstvakantie bij de boer’-dag plaats bij de familie van der Steege aan de Schaapsteeg 4 te Genemuiden. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom, maar kinderen in het bijzonder. Op dit erf, waar al meer dan 100 jaar geboerd wordt door voorgaande generaties kun je kennismaken met de 120 koeien in de stal en ongeveer 70 stuks jongvee. Elk uur is er een mogelijkheid mee te doen aan de rondleiding over dit melkveebedrijf en kun je zien hoe de koeien worden gemolken met een melkrobot.

Daarnaast is er mogelijkheid te knuffelen bij de kleine kalfjes, of een rondje op het paard te rijden. Verder kun je meedoen aan de speurtocht of even lekker je energie kwijt op het boerderij-springkussen die bij eventueel minder weer lekker onder dak staat.
Tussen de middag worden er poffertjes gebakken met melk van eigen koeien, dit zijn de lekkerste. Ook kun je je laten schminken.
Kortom: genoeg te beleven.

Er is ook een kleurwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar.  Er zijn kleurplaten verkrijgbaar tijdens de “herfstvakantie bij de boer’-dag, maar ook via de site van www.ijsseldeltaboertbewust.nl kun je de kleurplaat downloaden. Lever de kleurplaat in voor 27 oktober en maak kans op mooie prijzen.

Deze dag wordt mede georganiseerd door IJsseldelta Boert Bewust, waar de familie van der Steege ook lid van is.  Boert Bewust werkt aan verbindingen tussen boeren en tuinders en de samenleving. Contact zoeken als agrariërs met hun omgeving zorgt voor een goed gesprek, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel. Boeren en tuinders met dit Boert Bewust label, zorgen voor extra’s op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Bijvoorbeeld fruitbomen planten, bloemenmengsels langs maisland strooien voor vogels en insecten. Zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en een goede relatie met de samenleving. Kortom ze boeren bewust.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500