Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wie wint spannende verkiezingen op Rehobôthschool?

Geplaatst op: 20 november 2023

Ralph Kalter NOP, Bertran Beens AVN, Sanne Buitink (MAGD), Margreet Beens (ZNS), Jenienke Kloosterman (ZVN) Annelin Bruintjes (VVA), Marilene Heutink(GVNP)

Morgen is het zover. Eén dag voor de landelijke verkiezingen stemmen de leerlingen van de Rehobôthschool hun eigen regering. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 krijgen een stembiljet. Er is een stevige campagne gevoerd door de 7 lijsttrekkers.

Er werden theezakjes uitgedeeld, flyers, campingbordjes.. Tijdens de campagne kregen de partijen bezoek van een kandidaat-kamerlid: Maarten Slingerland. Hij heeft het verkiezingsvuur nog wat aangewakkerd. In de gemeenschapsruimte van de school vonden felle debatten plaats. Er is aandacht voor de natuur, voor een beter schoolplein, voor meer vakantie maar ook voor vrijheid van onderwijs en voor meer ziekenhuizen.

Ook over het asielprobleem is goed nagedacht. Hoor wat Bertran Beens hier over zegt!  Kunnen vrouwen beter debatteren? Eén van de fractievoorzitters vindt van wel.. Bekijk het verkiezingsfilmpje van de politieke kanjers! Met de fractievoorzitters namen we de partijstandpunten door voor de pers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500