Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heutink en Heij wint telefoonboekbiljart voor bedrijven

Geplaatst op: 25 november 2023

In een stampvolle ‘Rank’ is Heutink en Heij winnaar geworden van het eerste telefoonboekbiljarttoernooi voor bedrijven. Maar liefst 35 bedrijven en meer dan 100 spelers zorgden voor een ongekende happening.

Na twee voorrondes gingen de beste teams naar de grote finale. De rest van het deelnemersveld streed in de verliezersronde om de prijzen.

Dat telefoonboekbiljarten ongekend populair is in deze regio bleek vrijdagavond andermaal. De mix van sport en gezelligheid spreekt zeer veel mensen aan. Ook nu bleek dat goed kunnen biljarten geen garantie voor succes is in deze tak van de sport. Verscheidene ervaren spelers werden al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Dat deerde overigens niemand, want zoals altijd staat de gezelligheid met afstand voorop bij het telefoonboekbiljarten.

Dat betekent overigens niet dat er niet op het scherpst van de snede wordt gestreden. Uiteindelijk wil toch iedereen met de titel aan de haal gaan.

In deze eerste editie van het bedrijventoernooi was dat het plaatselijke hypotheek- en verzekeringskantoor Heutink en Heij. Toch wel enigszins verrassend bleek het team met Sijmon Eenkhoorn, Herwin Oostwoud en mede-eigenaar Gert Heij uiteindelijk de meeste punten vergaard te hebben. Het liet het sterke team van boerderij Hammer van de Kamperzeedijk achter zich. Breman Machinery legde beslag op de derde plek.

In de troostfinale was Vebe de sterkste. De stoffeerders van Stylus werden knap tweede en het brons was voor Verhoek transport.

De prijsuitreiking werd verricht door initiator René Bonthuis. Hij kon terugkijken op een zeer succesvol evenement dat zeker navolging gaat krijgen. Ondersteund door een groot aantal vrijwilligers van de bloeiende vereniging HZW werd ook dit toernooi andermaal een wedstrijd met alleen maar tevreden gezichten.

Inmiddels worden al weer de nodige voorbereidingen getroffen voor het aanstaande wereldkampioenschap dat op zaterdag 2 maart 2024, eveneens in ‘de Rank’ zal plaatsvinden. “De rek is er nog lang niet uit in deze sport”, lacht René Bonthuis. “We hebben met onze club het telefoonboekbiljarten echt op de kaart gezet. Telkens wanneer we denken dat de hype nu wel z’n hoogtepunt heeft bereikt, blijkt het toch nog gekker te kunnen. En dat geeft ons als organisatie natuurlijk weer extra energie. Het is voor iedereen inmiddels wel duidelijk dat telefoonboekbiljarten een blijvertje is. En dat is alleen maar goed voor de biljartsport.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500