Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geweldige line-up Para topsport in manege

Geplaatst op: 12 december 2023

Rijvereniging en ponyclub de Zwartewaterruiters uit Genemuiden organiseert van 14 tot en met 16 december voor de vierde keer een internationale FEI Para Dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke beperking. Vanuit de hele wereld komen ruiters en hun paarden deze week naar het Hippisch Centrum voor een internationale driedaagse.

Vanuit het Para TeamNL zullen bekende ruiters en amazones met hun toppaard afreizen naar Genemuiden om aan de start te verschijnen evenals deelnemers uit onder andere Duitsland, Finland, Frankrijk, Spanje, Canada en Japan.

Tachtig ruiters en amazones strijden in hun eigen Grade tegen elkaar voor prijzen en FEI-kwalificatiepunten voor de Paralympische Spelen volgend jaar in Parijs. De internationale FEI Para Equestrian dressuur wedstrijd te Genemuiden is de laatste Para dressuurwedstrijd op de internationale FEI wedstrijdkalender in Europa. Na eerdere edities in 2016, 2018 en 2020 stellen de leden van de Zwartewaterruiters en vele vrijwilligers de komende dagen hun Hippisch Centrum ter beschikking voor een groot deelnemersveld en hopen ze weer op een fantastische sportieve wedstrijd.

Van donderdag 14 december tot en met zaterdag 16 december is het Hippisch Centrum gratis geopend voor publiek van 09.00 t/m 21.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500