Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Welke veiligheidsmaatregelen moeten verantwoordelijken voor bouwprojecten in Genemuiden nemen?

Geplaatst op: 19 december 2023

(Adv.) In Genemuiden gaat er, net als op veel andere plaatsen in Nederland, de komende tijd veel gebouwd worden. Zo wordt getracht het woningprobleem op te lossen, want we hebben ongeveer een miljoen extra woningen nodig. Als ondernemer binnen de bouwsector is dat natuurlijk fijn, want je hebt daardoor veel werk. Tegelijkertijd is het wel van belang om veilig te werken in de bouw, want er zijn relatief veel gevaren waar je mee te maken kunt krijgen.

Zorg voor veiligheid van chauffeurs 

In de eerste plaats is het van belang dat de chauffeurs veilig hun werk kunnen doen. Tijdens het bouwen worden er veel machines gebruikt en natuurlijk is de ondergrond niet altijd aangenaam. Dit geldt zeker voor bedrijven die in de winter aan het bouwen zijn, want juist dan krijg je met onvoorspelbare ondergrond te maken. Om die reden is het belangrijk om rijplaten van Ferex Solidbase te huren.

Daarmee zorg je niet alleen voor de veiligheid van de chauffeurs, maar tegelijkertijd blijven de machines dan ook in goede staat en natuurlijk kan er effectiever gewerkt worden. Je hebt de rijplaten natuurlijk maar voor een korte tijd nodig en daarom kun je ze beter huren dan aankopen, want zo bespaar je geld en tegelijkertijd profiteer je van een goede verhuurservice.

Geen onbevoegden 

Tijdens het werken op de bouw staat de veiligheid van iedereen centraal en daarom is het ook verstandig om bordjes op te hangen. Onbevoegden mogen namelijk geen bouwterrein betreden volgens de wet en daar zijn ook speciale artikelen voor opgenomen. 

Ze hebben niet alleen een verbod om het bouwterrein te betreden, maar tegelijkertijd mogen mensen in de omgeving ook geen letsel oplopen. Om die reden is het ook belangrijk om daar rekening mee te houden, want anders kun je met flinke schadeclaims en boetes te maken krijgen en daar zit je niet op te wachten. Ook omliggende gebouwen mogen niet in gevaar komen. 

De juiste veiligheidskleding voor de bouw 

Het is ook van belang om tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden goede veiligheidskleding te dragen. Mensen die in de bouw werken zijn daar zelfs wettelijk toe verplicht volgens de Arbowet. Welke veiligheidskleding je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de aard van de diensten. 

Als je bovenin de lucht werkt, dan heb je speciale valbeveiliging nodig. Daarnaast is het altijd verplicht om een helm te dragen wanneer je een bouwterrein gaat betreden en zo zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden. 

Goede voorlichting

Tijdens een bouwproject werk je samen met een groot team en om die reden is het ook van belang om iedereen van goede voorlichting te voorzien. Werknemers moeten zich immers bewust zijn van de mogelijke gevaren. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500