Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pont uit de vaart en dijkwachters ingezet

Geplaatst op: 21 december 2023

foto: John Poot

(Update: pont weer in de vaart) Door veel neerslag in Nederland en Duitsland en een harde westenwind als gevolg van storm Pia, zijn de waterstanden in Zwartewaterland hoog. De pont gaat daarom uit de vaart. Verkeer dat vanaf donderdagmiddag de overkant wil bereiken, zal via Hasselt moeten rijden. Ook is de dijkwacht sinds vanmorgen 08.00 uur actief in de gemeente. Zij houden in de gaten of er geen scheuren in dijken ontstaan.

De situatie aan de oevers van het Zwarte Water is onder controle, al lopen uitwaarden vol. Volgens lokale dijkwachter Bas Roeten is de toestand rondom het Zwarte Water niet nijpend: “Vannacht staan er geen controles op het programma, maar morgenochtend wel. Zo kunnen we ook goed nagaan of er verschil is ontstaan vergeleken met de situatie van vandaag.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500