Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stappenplan zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Geplaatst op: 28 december 2023

(Adv.) Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is voor de meeste bedrijven niet verplicht, maar toch wordt deze verzekering vaak wel afgesloten. Logisch, want je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor een schadeclaim. Heb je nog geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar wil je er wel eentje afsluiten? Doorloop dan de volgende stappen en je bent binnen de kortste keren verzekerd voor zakelijke aansprakelijkheid.

Stap 1: Breng de risico’s in kaart

Waar veel ondernemers direct op zoek gaan naar een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is het beter om eerst de risico’s van je bedrijf in kaart te brengen. Schat bijvoorbeeld in hoe groot de kans is dat je schade aanricht bij iemand anders als je voor een klant aan het werk bent. Als er weinig nodig is om schade te veroorzaken, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen overbodige luxe. Richt je niet alleen tot bedrijfsaansprakelijkheid, maar kijk ook of er schade kan ontstaan door een beroepsfout. Is dit het geval? Dan is het verstandig om je aanvullend te verzekeren.

Stap 2: Bepaal welke dekking hier het beste bij past

Weet je inmiddels welke risico’s je bedrijf loopt? Ga dan op zoek naar de dekking die hier het beste bij past. Hiervoor kun je het beste kijken welke mogelijkheden verzekeraars aanbieden. De kans is groot dat je in ieder geval een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt, maar misschien wil je ook wel een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Daarnaast kun je bij veel verzekeraars ook een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je schade door bestuurlijke fouten, zowel van jezelf als van medebestuurders.

Stap 3: Vergelijk verzekeraars met elkaar

Als je de beste dekking voor je bedrijf gevonden hebt, kun je direct een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten bij de verzekeraar die deze verzekering aanbiedt. Toch is het verstandig om even verder te kijken, want mogelijk ben je bij een andere verzekeraar goedkoper uit. Bovendien kunnen de voorwaarden ergens anders gunstiger zijn. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Op deze manier voorkom je dat je snel spijt krijgt van de keuze die je maakt.

Stap 4: Vraag offertes aan

Op de website van sommige verzekeraars kun je makkelijk en snel berekenen hoeveel premie je betaalt voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Helaas is dit niet overal mogelijk. Kun je online geen berekening maken? Schrijf een verzekeraar dan niet direct af, maar vraag een offerte aan. Je ontvangt dan een aanbod op maat, waardoor je alsnog een vergelijking kunt maken.

Stap 5: Dien een aanvraag in

Heb je de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering gevonden? Dien dan zo snel mogelijk een aanvraag in. Hoe langer je wacht, des te groter het risico dat je alsnog een schadeclaim aan je broek krijgt. Gelukkig kun je tegenwoordig vaak online een aanvraag indienen. Bij de meeste verzekeraars hoef je hiervoor alleen maar een aantal simpele stappen te doorlopen. Als dit gelukt is, kun je jouw aanvraag versturen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500