Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpeil in Zwartewaterland zakt verder

Geplaatst op: 28 december 2023

foto: John Poot

De daling van het waterpeil in Zwartewaterland zet naar verwachting ook de komende dagen door. De situatie rondom het hoogwater is daarmee beheersbaar.

Er is de afgelopen periode veel neerslag gevallen. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig weer met veel neerslag en wind. “Voor onze gemeente heeft de wind een gunstige richting. Die wind maakt het mogelijk dat het waterpeil verder kan dalen. Door de maatregelen die wij, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat de afgelopen dagen namen, hebben we de wateroverlast binnen de perken kunnen houden”, meldt de gemeente Zwartewaterland.

Schade aan de natuur

De bodems zijn nog wel doorweekt. Ook bij de ondergelopen uiterwaarden, weilanden en polders. De komende dagen houdt men daarom in de gaten of het hoogwater en de extreme neerslag voor schade aan de natuur heeft gezorgd.

De gemeente vraagt inwoners niet om auto’s te parkeren op verzadigde dijken. Of te gaan wandelen of fietsen over ondergelopen paden. Daardoor kan meer schade aan de grond ontstaan.

BremanNet maakte deze video van de hoge waterstanden:

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500