Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cursus positief opvoeden van pubers

Geplaatst op: 6 januari 2024

De cursus Positief Opvoeden gaat deze maand weer van start. Ouders van pubers kunnen zich opgeven voor vier sessies en een slotavond. De cursus helpt ouders om opvoeden gemakkelijker te maken en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Voor opvoeden is geen standaard handleiding. Ieder kind en elke situatie is anders. Toch kunnen ouders zelf veel doen om ongewenst gedrag te voorkomen. Er zijn verschillende vaardigheden en strategieën om op een positieve manier gewenst gedrag te stimuleren. Ouders leren vaardigheden voor de opvoeding die bij hen past.

Thuis oefenen met vaardigheden

Het eerste deel van de cursus bestaat uit vier sessies met maximaal tien ouders. Zij gaan met een werkboek en in groepjes aan de slag met doelen stellen en goed gedrag stimuleren. Ook krijgen de ouders ‘huiswerk’ mee om in de thuissituatie te oefenen. Na de vierde sessie werken de ouders zelf aan een plan voor Positief Opvoeden dat bij hen past. Daarna is er de gezamenlijke slotavond.

De cursus wordt gegeven door Willemien Haasjes uit Zwartsluis, deze keer in Teeuwland te Hasselt. De start is op 23 januari. Daarna zijn er sessies op 30 januari, 6 en 13 februari. De slotavond is op 12 maart. Opgeven kan via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Kosten per deelnemer zijn 15 euro. In april 2024 starten we met de cursus Positief Opvoeden voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar.

Gezond en Gelukkig opgroeien

De gemeente en ruim 50 maatschappelijke organisaties stimuleren een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland voor alle inwoners. Voor kinderen betekent dit dat zij veilig, gezond en gelukkig opgroeien. De gemeente biedt ondersteuning met programma’s voor opvoeden en opgroeien. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterland.nl/cursusaanbod-jeugd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500