Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Crisisorganisatie Veiligheidsregio IJsselland rijdt in groene auto’s

Geplaatst op: 17 januari 2024

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland rijdt sinds kort rond in groene voorrangsvoertuigen met blauw-witte strepen. Het voertuig is naast de politieauto, de ambulance en de brandweerwagen het vierde voorrangsvoertuig in de regio.

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland is aan zet bij branden of incidenten die vragen om een gecoördineerde aanpak van de hulpdiensten. Er is in zo’n situatie afstemming nodig tussen de hulpverleningsdiensten en andere betrokken partijen. De bestuurders van de groene wagens helpen bij de opvang en verzorging van mensen tijdens incidenten, rampen of crises. Ook zijn zij binnen de veiligheidsregio actief als woordvoerders en verstrekken zij informatie aan het publiek en de pers.

Om na een alarmering door de meldkamer snel naar de plaats van het incident in de regio te rijden, kan het groene voertuig het zwaailicht en de sirene te gebruiken. Ook mag de auto de vluchtstrook gebruiken tijdens een file. Hoofd Bevolkingszorg Lizette Tijink: ”Groen is de landelijke huisstijl van de crisisorganisaties van de 25 veiligheidsregio’s. We zijn daarmee beter zichtbaar en herkenbaar.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500