Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland in wintersferen

Geplaatst op: 19 januari 2024

Welbeschouwd heb ik de laatste paar dagen de meest sprookjesachtige wandelingen gemaakt langs en door de uiterwaarden tussen Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. Vanmorgen was de betovering kompleet. Het had vannacht nog even gesneeuwd en stevig genoeg gevroren om middels ene grote maagdelijke ijsvlakte de drie gemeenschappen van Zwartewaterland met elkaar te verbinden.

Zo weids en verstild en oogverblindend wit onder een stralend blauwe hemel heb ik het zelden gezien, misschien was dit wel de eerste keer. Voor wie de dagen doorbrengt met een januaridip zou ik willen zeggen: pak de wandelschoenen of de fiets en ga er op uit. En wie zegt dat hij geen tijd heeft: Sta een uur eerder op of maak een wandeling na werktijd. Het zijn de mooiste tijden van de dag en het geeft energie. En voor wie echt de deur niet uit kan presenteer ik deze fotoserie in de hoop dat iedereen er van opknapt en met frisse moed vooruit mag kijken.

De lezers van mijn verhalen en columns zijn veel woorden van mij gewend, maar hier zwijg ik verder. Kijk mee en geniet van onze prachtige omgeving waar het landschap geen dag hetzelfde is.

Herman Slurink

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500