Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kunstgras is niet langer van natuurgras te onderscheiden

Geplaatst op: 26 januari 2024

(Adv.) Kunstgras heeft zich de afgelopen jaren op verbazingwekkende wijze ontwikkeld. Innovaties in technologie en materialen hebben ervoor gezorgd dat kunstgras er tegenwoordig zo realistisch uitziet dat het vrijwel niet meer van echt gras te onderscheiden is. Bijkomend voordeel: kunstgras recyclen is tegenwoordig ook mogelijk. Uit duurzaamheidsoogpunt hoef je het dus zeker niet te laten.

Non-directional garen voor een perfecte uitstraling

Een belangrijke innovatie in kunstgras is de introductie van non-directional garen. Dit betekent dat het kunstgras er vanuit elke hoek mooi uitziet, zonder dat er sprake is van ‘vleug’. Voorheen werden er twee soorten garen in één steek gecombineerd, namelijk kroesgaren en recht garen. Tegenwoordig kan er echter gebruik worden gemaakt van dubbel kroesgaren en recht garen, waardoor het gras een veel realistischer uitstraling krijgt.

Een mix van korte en lange garens voor nog meer realisme

Daarnaast is het nu mogelijk om zowel korte als lange garens in één mat toe te passen. Dit zorgt voor een nog realistischere uitstraling van het kunstgras. Door deze mix van garen lengtes wordt het gras een exacte kopie van natuurlijk gras, met alle nuances en variaties die daarbij horen.

Geperfectioneerde garen shapes voor het meest realistische effect

Tot slot zijn ook de vormen van de garens geperfectioneerd. Voorbeelden hiervan zijn diamantvormige, ovale en c-vormige garens. Deze vormen zorgen voor het meest realistische effect mogelijk. Het kunstgras krijgt hierdoor een natuurlijke uitstraling met de juiste structuur en dichtheid.

Kortom, dankzij innovaties zoals non-directional garen, een mix van korte en lange garens, en geperfectioneerde garen shapes is kunstgras tegenwoordig niet langer van natuurgras te onderscheiden. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat kunstgras een volwaardig alternatief is geworden voor echt gras, zonder in te leveren op esthetiek en kwaliteit.

Kunstgras heeft talloze voordelen als het gaat om het creëren van een prachtige tuin zonder gedoe en onderhoud.

Geen onderhoud

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat je nooit meer tijd en energie hoeft te besteden aan het maaien, bemesten en besproeien van je gazon. Kunstgras behoudt zijn perfecte groene uitstraling zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Geen gedoe meer met grasmaaiers, geen zorgen meer over kale plekken in je gazon. Gewoon genieten van een prachtig groen tapijt zonder inspanning.

Altijd mooi groen

Met echt gras kan het een uitdaging zijn om het altijd mooi groen te houden. Verkleuring door extreme weersomstandigheden, zoals hitte of vorst, kan een gazon er dof en onaantrekkelijk laten uitzien. Kunstgras daarentegen blijft altijd mooi groen, ongeacht het weer. Zelfs tijdens droge zomers of koude winters hoef je je geen zorgen te maken over een verzwakt of verkleurd gazon. Je kunt altijd rekenen op een weelderig groene achtertuin.

Een perfecte speelondergrond

Kunstgras biedt een veilige en veerkrachtige ondergrond voor spelende kinderen. Het zachte en duurzame materiaal zorgt ervoor dat ze comfortabel kunnen rennen, springen en rollen zonder het risico op letsel. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over modder- of grasvlekken op hun kleren. Laat ze zichzelf helemaal uitleven in de tuin, terwijl jij geniet van een onberispelijk gazon.

Aangenaam voor de huisdieren

Huisdieren zijn dol op kunstgras! Ze kunnen naar hartenlust spelen, rollen en dutjes doen op het zachte oppervlak. Kunstgras is bestand tegen klauwen en zal niet snel beschadigd raken door hun speelse activiteiten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over bruine plekken door urine, aangezien kunstgras gemakkelijk schoon te maken is. Geef je harige vrienden de vrijheid om te genieten van de tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de staat van je gazon.

Dit waren slechts enkele voordelen van kunstgras in de tuin. Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijk, duurzaam en mooi gazon? Dan is kunstgras kopen absoluut de beste keuze!

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500